Oxigén téma

Sejtszintű fiatalítást végez az oxigén

Több mint TestŐr - 2018-03-21 13:24
A szépségápolásban is felhasználják már az oxigén regeneráló hatását. Magas koncentrációjú oxigénnel a vérellátás, a sejtregenerálódás is beindul, így a hatóanyagok is jobban tudnak hasznosulni. Így szike nélkül, természetes módon is elérhető az arcfeszesítés.

Ezért veszélyes a terhesség alatti vérszegénység

Trombózisközpont - Dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus - 2017-08-11 18:05
A vashiányos vérszegénység gyakori probléma a nők körében, mely sokszor a várandósság során alakul ki. Az állapot azonban akár veszélyes is lehet a magzatra nézve, így fontos a folyamatos monitorozás és kezelés.

Tények és tévhitek a vér lézerbesugárzásról

Dr. Hegedűs György - 2015-06-23 14:55
Egyre jobban terjed hazánkban is a vér lézerbesugárzás. Robbanásszerűen érkezett hazánkba néhány évvel ezelőtt. Leggyakrabban Kínában gyártott termékeket hoznak be magyar vállalkozások, hogy azokat nagy profittal eladják.
A betegnek érdemes megbeszélniük szívgyógyászukkal, hogy mire ügyeljenek, ha repülővel indulnak útnak. A korszerű gépek fedélzetén ugyanakkor - a szabályok betartásával - nem jelent kockázatot az utazás a betegek többségének.

Hipoxia

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-02 10:14

Hipoxia alacsony nyomású légkörből történő légzés vagy oxigénben szegény gázkeverék belélegzésekor alakul ki. 3000 méteres tengerszint feletti magasság felett a vérben lévő hemoglobin oxigéntelítettsége csökken, a szervezet elveszíti a vérben oldott oxigénjét, oxigénszegénység és teljes gázhiány alakulhat ki.

Kompenzáló mechanizmusok lépnek fel, először is a légvételek száma nő, a vörösvértestképződés fokozódik, mivel ezek szállítják az oxigént a szövetekhez.

A hiperbár oxigénterápia hatása

Hiperbár Centrum - 2011-07-11 13:24
Bizonyára sokaknak ismerős a búvárbalesetek speciális kezelésére szolgáló keszonkamra kifejezés. Azonban azt már kevesen tudják, hogy ezt a szerkezetet nemcsak bajba jutott búvárok kezelésére használják, hanem a modern egészségügy területén számos más betegség gyógyítására is. (x)
Az eddig feltételezettel ellentétben nem előnyt, hanem sokkal inkább kockázatokat jelent a szívinfarktussal kórházba szállított beteg számára, ha tiszta oxigént kap. Heveny infarktus következtében őrzőszobába kerülő betegeket a vérkeringés veszélyeztetett állapota miatt világszerte oxigén belélegeztetéssel kezelik.

Potencianövelővel doppingolnak az atléták

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2008-08-11 18:04
A Nemzetközi Doppingellenes Bizottság jelenleg vizsgálja a viagra sportolókra gyakorolt hatásait, ám a szakemberek véleménye megoszlik abban, hogy valóban teljesítményfokozó-e a szer - számol be a Health24 egészségügyi portál.

Oxigént hogyan használjam

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2012-06-14 11:02
T.Doktor/Doktornő láb érszűkület, magas vérnyomás diagnosztizálva és "állandó" szívpanaszok negatív EKG ellenére, sokféle gyógyszert szedek Évek alatt, de az utóbbi időben teljesen elgyengűltem Odáig jutottam hogy napi két óra nem túl intenzív mun