Vér téma

Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék

Magyar Vöröskereszt - 2022-09-22 09:33
Immár 2. alkalommal indít rendhagyó közösségi véradókampányát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen és a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat: egyszerre 7 helyszínen várják a véradókat szerte az országban!

Vérrögök a menstruációs vérben - Ezek állhatnak a háttérben

Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, szülész-nőgyógyász, endokrinológus - 2022-04-05 22:03
A menstruációs vérzéssel kapcsolatban számtalan probléma adódhat, nem csoda, hogy a nőgyógyászati rendelők tele vannak olyan páciensekkel, akiknél valamilyen zavar áll fenn a vérzésükben. Ilyen panasz lehet pl. a darabos vérzés, vagyis ha kisebb-nagyobb vérrögök jelennek meg menstruáció során.
Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásra buzdít mindenkit, mert nyáron csökken a véradók száma - mondta az (OVSZ) főigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
Az immunológiai folyamatok pontosabb megértéséhez járulhatnak hozzá az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoport részvételével immár egy évtizede folyó vizsgálatok, amelyek legfontosabb eredményeit a Nature Publishing Group Clinical and TranslationalImmunology folyóiratában megjelent két közleményben összegezték a kutatók.

Tények és tévhitek a vér lézerbesugárzásról

Dr. Hegedűs György - 2015-06-23 14:55
Egyre jobban terjed hazánkban is a vér lézerbesugárzás. Robbanásszerűen érkezett hazánkba néhány évvel ezelőtt. Leggyakrabban Kínában gyártott termékeket hoznak be magyar vállalkozások, hogy azokat nagy profittal eladják.

Az orvos válaszol: Mi az a bronzdiabétesz?

WEBBeteg - Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász - 2014-04-05 07:38
Két hete csináltattam egy vérvételt, mivel az ismerőseim a vashiány tüneteit ismerték fel rajtam. Elég világos a bőröm, a kezeim sokszor hidegek, fáradékony is vagyok, a hajam is jobban hullik a kelleténél. A vérképem viszont mást mutat. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
Egyik reggel a barátom megvágta a kezét, ezt követően rosszul lett és elájult. Én nagyon megijedtem, mert előtte sosem láttam így. Azt mondta, ő gyakran elájul a vér látványától. Hogyan tudnék neki segíteni és ezzel a tudattal élni, azóta nagyon félek! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Vérveszteség pótlása - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Tomonkó Magdolna, háziorvos, transzfúziológus - 2012-01-30 02:51
A férjem nagy mennyiségű vérhányás után vért kapott, de a hemoglobinja így is csak 90-es. Miért nem kapott annyi vért, hogy elérje a 130-as értéket? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szintetikus emberi vér előállítására készülnek

Független Hírügynökség - 2009-03-23 15:40
Szintetikus emberi vér előállítását tervezi Nagy-Britannia. A vért emberi embriókból vett őssejtekkel akarják termeltetni. A projektet a héten fogják bejelenteni, adta hírül hétfőn a BBC brit közszolgálati hírportál és az Independent című brit napilap weboldala.

Milyen véralvadásgátló a legjobb?

Független Hírügynökség - 2008-03-06 09:58
Amerikai tudósok találtak egy gént, amelynek módosulása alapján megjósolható, hogy egy páciens hogyan fog reagálni a szívroham és a trombózis kezelésére használt véralvadásgátlókra.

Kaphattam - e bármilyen fertőzést?

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás - 2017-07-07 15:37
Tisztelt Doktor úr! Szülés után két hónappal ellenőrző fogászati vizsgálatra mentem.Sajnos azt tapasztaltam, hogy nem cserélték ki az előző páciens után az öblögetésre szánt poharat. A kellemetlen kérdést ott nem mertem feltenni, ami utólag nagyon

Vér és fertozés

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2013-02-20 17:04
Betegesen aggodom hogy valakinek valami gondot - fetrozés vagy bamrilyen más probléma - okozok azáltal hogy a kezem vérzik es hogy a vér vagy a gennyes váladék rácsoppent valamire -ebben az esetben egy fadarab amit egy epuletbe epitunk be - es amihez

véres nyákos széklet

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra - 2012-11-11 20:27
Üdvözlöm! Három nappal ezelőtt a székletemben MINTHA kissé nyákos-véres csíkos véltem volna felfedezni. Elötte kb. három napig nem voltam wc-n. Miután kissé kemény volt, a "dugó" távozása után a nap második felében ismét voltam wc-n ekkor szintén

Lehet-e elkerülni?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél - 2012-04-14 15:53
Tisztelt Doktornő! A térdembe vér került, leszívták többször, volt-e már arra példa, hogy valaki elkerülte a sebészi beavatkozást ilyen esetben, ha igen, hogy? Tisztelettel. kicsit sürgős lenne.... Köszönet

Kézfogás és vér

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-09-02 17:02
Kedves Doktor Úr/Nő Az a kérdésem lenne Öntől hogy egy kézfogás esetén a másik emberk kezén seb van ami vérzett és esetleges módon HA került vér a kezemre és után úgy gyulattam a fejemre vagy ESETLEG a szám közelébe! Mi baj történhet? És HA beleny

A vér

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-04-26 19:52
Egy nap az ember mennyi vért termel?

Vérrel terjedő betegségek

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva - 2010-06-24 10:32
Kedves Doktor úr/nő! Kérdésem a következő lenne: milyen vérrel terjedő betegségek vannak. Nemrégiben megvágtam magam egy borotvával ami édesapámé, esetleg korábban már ő is megvágta vele magát. Kaphattam e el betegséget? Válaszát előre is köszön