Tovább csökkent az influenzás betegek száma

Nemzeti Népegészségügyi Központ
megjelent:

A múlt héten 18 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Április 3. és 9. között, a négy munkanapból álló 14. naptári héten az országban 154 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 18 600 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Utóbbiak közül a betegek 40,9 százaléka gyerek, 30,2 százaléka 15-34 éves. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 21,8 százaléka, 7,1 százalékuk pedig 60 éven felüli volt.

A 14. héten valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Influenza, 2023.04.13.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy helyről, egy Hajdú-Bihar vármegyei fogyatékosotthonból érkezett jelentés, ahol 42 gondozott és két intézményi dolgozó betegedett meg. Kórházi ápolásra két gondozott szorult, az intézményi járványt az influenza A vírus okozta.

Az NNK laboratóriumában a beküldött 37 légúti mintából 14-nél az influenza valamelyik típusát, 2-2 esetben a koronavírust és a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. Kórházba a múlt héten 166-an kerültek súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 17-en kaptak intenzív ellátást.

Tovább Influenza és megfázás tüneteinek kezelése - Milyen gyógyszert válasszunk?

(Nemzeti Népegészségügyi Központ)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.