Influenzajárvány téma

Fontos tudnivalók az influenzáról

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az influenzavírusok a légutakat betegítik meg, de az egész szervezet reagál a fertőzésre, ami különböző kísérő tünetekben nyilvánul meg.

Influenza: Járvány van Magyarországon

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban előző heti 37 200 fővel szemben 2020. február 17-23. között 38 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 100 000 lakos közül 398 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.

Influenza - egyre több a megbetegedés

MTI

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon: múlt héten 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest - közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának munkatársa.

Influenza - Járvány van Magyarországon

MTI

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Közeledik az influenzajárvány

infostart.hu

Ugrásszerűen megnőtt az influenzások száma az országban: ugyan járványról még nem beszélhetünk, de már nincs messze - közölte az InfoRádióval a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezető főorvosa. Molnár Zsuzsanna szerint még mindig nem késő beadatni a védőoltást.

Influenza - érdemes most beadatni a védőoltást

MTI

December végén, január elején érhet Magyarországra az influenzajárvány, ezért érdemes most beadatni a védőoltást - mondta az egészségügyi államtitkár.

Influenza: jövő hét végén a patikákban lesz az oltóanyag

MTI

Jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

Még nincs influenzajárvány

ÁNTSZ

A legtöbb, influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló 15-39 év közötti fiatal felnőtt volt.

Emelkedik Romániában az influenza halálos áldozatainak száma

MTI

Meghaladta a százat az elmúlt hét végén Romániában az influenza halálos áldozatainak száma, a járvány továbbra is főleg az ország déli megyéit sújtja.

Továbbra is nő az influenzások száma

MTI

A múlt héten tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma.