Influenzajárvány téma

Tovább csökkent az influenzások száma

Nemzeti Népegészségügyi Központ

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint április 25. és május 1. között 5800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ami 25 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

MTI

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 4-e és 10-e között 16 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az ezt megelőző héthez képest, ez 22 százalékos csökkenést jelent - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett heti jelentésében.

Már lehet influenzajárványról beszélni

infostart.hu

Napi 80-100 gyermek fordul meg a praxisokban – mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Havasi Katalin szerint mivel a vírusfertőzésekre rátelepszenek bakteriális fertőzések is, ezért találkoznak súlyosabb gégegyulladással, középfülgyulladással, mandulagyulladással is - számolt be az infostart.hu.

Tovább terjed az influenza Magyarországon

MTI

A 9. héten az előző hetinél 8,8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát influenzás panaszokkal - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Nagyobb járványt hozhat, ha belefáradunk a védekezésbe

WEBBeteg - Dr. Fekete Émi, általános orvos, egészségügyi újságíró

A különböző járványügyi szabályok elfogadottsága vagy éppen elutasítása nem csupán a szövevényes társadalmi viszonyoknak, a mindenkori oktatásnak és kommunikációnak az eredménye. Az egészség- és járványtudatosságot számos lelki-érzelmi tényező befolyásolja: akár az értelemmel szemben is.

Miért fontos gondoskodnunk a gyermekek influenzaprevenciójáról? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia

A szezonális influenzajárványokat a gyermekek - az ovis, iskolás korúak - hordják a vállukon? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Gyermekorvos, az influenza elleni védőoltásokról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Az influenza betegségről és a megelőzését szolgáló oltóanyagokról írta legújabb tájékoztató hírlevelét a Normafa Gyermekrendelő háziorvosa a körzetébe tartozó gyerekek szüleinek.

A COVID és a tél - Milyen tényezők befolyásolják a járvány alakulását?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A hideg idő közeledtével megérkezett a járvány újabb hulláma: a tél és a mind gyakoribbá váló hideg időjárás hozzájárulhat a koronavírusos esetek számának szaporodásához. Az időjárás azonban nem az egyetlen tényező a járvány szempontjából, így az előrejelzések is bizonytalanok.

Eltűnt az influenza? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

A bevezetett korlátozó intézkedések hatására csökkent a fertőző betegségekben megbetegedettek száma? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Hová tűnt az influenza? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

A mérések szerint az influenzavírus-detektálások száma csak kb. 1 százaléka volt a „szokásosnak”. A címben megfogalmazott kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.