A magyar lakosság 38 százaléka már megkapta az oltást

MTI
megjelent:

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar oltási terv kifejezetten sikeres, Magyarország az Európai Unió második legátoltottabb és legvédettebb országa - jelentette ki a Miniszerelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta, a magyar lakosság 38 százaléka már megkapta az oltást szemben az unió 22 százalékos átlagával.

A beoltottak száma 3 774 221

Közülük 1 773 900-an már a második oltást is megkapták - tette hozzá. A regisztráltak száma a keddi adatok szerint 4 millió 526 ezer fölé emelkedett, 74 százalékuk már megkapta az oltást. A regisztráltak közül mintegy 1,2 milliónyian nincsenek még beoltva.

Azok, akik regisztrálnak, és foglalnak időpontot, napokon belül megkaphatják az oltást, a vakcinák rendelkezésre álló mennyisége jelenleg már nem akadály - közölte az államtitkár.

Magyarországon mindenki számára van vakcina

Annyi vakcina érkezett már Magyarországra, hogy mindenki számára jut - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília elmondta: múlt szombaton érkezett 600 000 Sinopharm vakcina, és azóta is szinte naponta jönnek az újabb szállítmányok. Hétfőn érkezett 38 400 adag Moderna, kedden 355 680 Pfizer, 19 ezer 200 AstraZeneca, 480 000 Szputnyik, 24 000 Janssen, csütörtökön várható újabb 400 000 Sinopharm és 44 400 Moderna, pénteken pedig 324 000 AstraZeneca - sorolta.

A sikeres vakcinabeszerzés tette lehetővé, hogy javuljanak a járványadatok, de a vírus még itt van, továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos. Aki még nem tette meg, regisztráljon, és napokon belül megkapja a védőoltást - tette hozzá Müller Cecília.

(MTI)

COVID-19 cikkajánló

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.