Müller Cecíila: újabb 51 ezer ember kaphat védőoltást Magyarországon a koronavírus ellen

Szerző: portfolio.hu

Eddig 78 ezer ember kapta meg a vakcina első adagját, részükre a második adag el van különítve. A ma érkezett szállítmányok további 51 ezer ember oltását teszik lehetővé - adta hírül a portfolio.hu.

78 ezer védőoltást adtak be

696 új fertőző eset volt az elmúlt 24 órában, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken - mondta a sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője. 128 beteget veszítettünk el, 50 éves a legfiatalabb, 96 éves a legidősebb elhunyt.

Müller megismételte a reggeli vakcina-híreket, miszerint ma is érkezett szállítmány, a Pfizertől és (első ízben) a Modernától is.

Eddig 78 ezer főt oltottak be Magyarországon, jellemzően az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói, dolgozói körében. A ma érkezett oltóanyaggal további 51 ezer embert tudnak beoltani.

(portfolio.hu)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Müller Cecília: hamarosan elfogy az...

Fontos, hogy az uniós forrásokon kívül más területeket is megtaláljunk, és kizárólag a biztonságos és hatásos vakcinákkal oltsunk Magyarországon...

OGYÉI: a kínai vakcina gyártása...

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből, az Országos...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.