Ilyen érzés koronavírus-fertőzöttnek lenni

WEBBeteg
megjelent:

A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy fiatal lány beszámolója a koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

17 éves vagyok és COVID-19 pozitív

Egy héttel ezelőtt épp egy koncertre mentem, akkor még nem tapasztaltam magamon a betegséget. A koncerten egy férfi állandóan köhögött előttem, tehát nem volt nehéz kitalálnom, kitől kaptam el. Maszkot viseltem, de a szememhez nyúlhattam, így azt hiszem, így kaptam el. Pár nap múlva az iskolában a barátom is szörnyen köhögött, aki szintén beteg lett.

Egy nappal azelőtt, hogy megjelentek a tünetek, szörnyű hasfájásom és hányingerem volt. Aznap este folyamatosan elvesztettem az egyensúlyomat. Csak a fáradtságra gondoltam, de be kell vallanom, hogy nagyon furcsának találtam. Másnap nagyon fáradtnak éreztem magam, a normálnál magasabb volt a hőmérsékletem és a száraz köhögés is megjelent, illetve mellkasi fájdalmakat is tapasztaltam.

Ahogy a napok múltak, nagyon gyengének éreztem magam, és hátfájásom is volt. Felhívtuk a háziorvost, aki az otthoni elkülönítés mellett döntött. Azóta semmi sem változott, kivéve a rosszabbodó köhögést és tegnap este, amikor nagyon kellemetlenül éreztem magam és szorongtam, nehezen is lélegeztem.

Ma reggel felébredtem, és úgy éreztem, hogy nem tudok rendesen lélegezni. A torkom most borzasztóan fáj és nagyon száraz a bőröm.

Nem szabad pánikba esni

A tünetim még nem szűntek meg. Még mindig kissé nehéz lélegezni, azonban a vírus természete miatt ez érthető. Ha valami rosszabbodik, akkor biztosan felhívom a háziorvosomat.

A köhögés nem rosszabbodott, de még mindig itt van, azonban már kevésbé érzem magam gyengének.

Ha bárki is tapasztalja ezeket a tüneteket, ne aggódjon és ne essen pánikba. A mostani tapasztalataim szerint a tünetek csúcspontja valószínűleg a tünetek megjelenésének 3. vagy 4. napja körül van.

Szerző: Patricia Dang, Nagy Britannia - Quora.com,

Fordítás: WEBBeteg

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.