• Ilyen érzés koronavírus-fertőzöttnek lenni

    Szerző: WEBBeteg.hu

    A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy fiatal lány beszámolója a koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    17 éves vagyok és COVID-19 pozitív

    Egy héttel ezelőtt épp egy koncertre mentem, akkor még nem tapasztaltam magamon a betegséget. A koncerten egy férfi állandóan köhögött előttem, tehát nem volt nehéz kitalálnom, kitől kaptam el. Maszkot viseltem, de a szememhez nyúlhattam, így azt hiszem, így kaptam el. Pár nap múlva az iskolában a barátom is szörnyen köhögött, aki szintén beteg lett.

    Egy nappal azelőtt, hogy megjelentek a tünetek, szörnyű hasfájásom és hányingerem volt. Aznap este folyamatosan elvesztettem az egyensúlyomat. Csak a fáradtságra gondoltam, de be kell vallanom, hogy nagyon furcsának találtam. Másnap nagyon fáradtnak éreztem magam, a normálnál magasabb volt a hőmérsékletem és a száraz köhögés is megjelent, illetve mellkasi fájdalmakat is tapasztaltam.

    Hirdetés

    Ahogy a napok múltak, nagyon gyengének éreztem magam, és hátfájásom is volt. Felhívtuk a háziorvost, aki az otthoni elkülönítés mellett döntött. Azóta semmi sem változott, kivéve a rosszabbodó köhögést és tegnap este, amikor nagyon kellemetlenül éreztem magam és szorongtam, nehezen is lélegeztem.

    Ma reggel felébredtem, és úgy éreztem, hogy nem tudok rendesen lélegezni. A torkom most borzasztóan fáj és nagyon száraz a bőröm.

    Nem szabad pánikba esni

    A tünetim még nem szűntek meg. Még mindig kissé nehéz lélegezni, azonban a vírus természete miatt ez érthető. Ha valami rosszabbodik, akkor biztosan felhívom a háziorvosomat.

    A köhögés nem rosszabbodott, de még mindig itt van, azonban már kevésbé érzem magam gyengének.

    Ha bárki is tapasztalja ezeket a tüneteket, ne aggódjon és ne essen pánikba. A mostani tapasztalataim szerint a tünetek csúcspontja valószínűleg a tünetek megjelenésének 3. vagy 4. napja körül van. 

    Szerző: Patricia Dang, Nagy Britannia - Quora.com,

    Fordítás: WEBBeteg.hu

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

    Módosítva: 2020.03.27 11:33, Megjelenés: 2020.03.27 11:33
   • Cikkajánló

    Ártalomcsökkentés

    Ártalomcsökkentés

    Társadalmi célú reklám

    Hajlamosak vagyunk a járulékos ártalmakkal mit sem törődni. (x)

    Remek kezdeményezés

    Remek kezdeményezés

    WEBBeteg

    Telefonos Panel - Kérdőívek kitöltésével jótékonysági szervezeteket támogathat.

    Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

    Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4166 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    56 ezer főre becsülhető az új koronavírus-fertőzésen átesettek száma Magyarországon az országos szűrés végéig

    Mindössze három főnek lett pozitív a PCR-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat keretében. Emellett hetven főnél mutatta a vérvizsgálat azt, hogy átesett a COVID-19 betegségen.

    Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

    Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, maradjon otthon!

    A vérplazma-terápia kiemelt jelentősége koronavírus-fertőzés okozta megbetegedésben

    A SARS-CoV-2 által okozott világjárvány leküzdésére folyamatosan történnek az erőfeszítések. Kutatók párhuzamosan próbálják fejleszteni a megelőzés eszközeit (védőoltások) és a sikeres kezelés terápiáit (pl. antivirális gyógyszerek). Ezek közül az egyik kiemelkedő, a gyógyult betegek vérplazmájának felhasználása (rekonvaleszcensplazma-terápia).

    Megfáztam vagy koronavírusos vagyok? A COVID-19 első tünetei

    A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni lehet a betegséget.

    Védőoltás az új koronavírus ellen - Mit tudunk most?

    Ez év elején alakult ki nagyon rövid idő alatt a mai napig több mint 3 millió embert igazoltan megfertőző és több mint 220 ezer ember halálát okozó SARS-CoV-2 vírus okozta pandémia. Gőzerővel zajlanak a kutatások a lehetséges gyógymódok és a fertőzés megelőzését célzó védőoltások fejlesztésére.

    Miért nem járható út a nyájimmunitás kialakítása Magyarország számára?

    Nem új az elképzelés, hogy ha a lakosság elég nagy része átesik a fertőzésen és ezzel védettséget szerez, a vírus terjedése megfelelő "közeg" nélkül elhal, ezáltal a nem megfertőződött kisebbségnél sem alakul ki a megbetegedés. Mindez logikusan hangzik, de gondoljuk végig, mivel járna a nyájimmunitás természetes úton történő kialakulása!

    Lelki egészségünket is fenyegeti a koronavírus

    Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.