• Ilyen érzés koronavírus-fertőzöttnek lenni

    Szerző: WEBBeteg.hu

    A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy fiatal lány beszámolója a koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    17 éves vagyok és COVID-19 pozitív

    Egy héttel ezelőtt épp egy koncertre mentem, akkor még nem tapasztaltam magamon a betegséget. A koncerten egy férfi állandóan köhögött előttem, tehát nem volt nehéz kitalálnom, kitől kaptam el. Maszkot viseltem, de a szememhez nyúlhattam, így azt hiszem, így kaptam el. Pár nap múlva az iskolában a barátom is szörnyen köhögött, aki szintén beteg lett.

    Egy nappal azelőtt, hogy megjelentek a tünetek, szörnyű hasfájásom és hányingerem volt. Aznap este folyamatosan elvesztettem az egyensúlyomat. Csak a fáradtságra gondoltam, de be kell vallanom, hogy nagyon furcsának találtam. Másnap nagyon fáradtnak éreztem magam, a normálnál magasabb volt a hőmérsékletem és a száraz köhögés is megjelent, illetve mellkasi fájdalmakat is tapasztaltam.

    Hirdetés

    Ahogy a napok múltak, nagyon gyengének éreztem magam, és hátfájásom is volt. Felhívtuk a háziorvost, aki az otthoni elkülönítés mellett döntött. Azóta semmi sem változott, kivéve a rosszabbodó köhögést és tegnap este, amikor nagyon kellemetlenül éreztem magam és szorongtam, nehezen is lélegeztem.

    Ma reggel felébredtem, és úgy éreztem, hogy nem tudok rendesen lélegezni. A torkom most borzasztóan fáj és nagyon száraz a bőröm.

    Nem szabad pánikba esni

    A tünetim még nem szűntek meg. Még mindig kissé nehéz lélegezni, azonban a vírus természete miatt ez érthető. Ha valami rosszabbodik, akkor biztosan felhívom a háziorvosomat.

    A köhögés nem rosszabbodott, de még mindig itt van, azonban már kevésbé érzem magam gyengének.

    Ha bárki is tapasztalja ezeket a tüneteket, ne aggódjon és ne essen pánikba. A mostani tapasztalataim szerint a tünetek csúcspontja valószínűleg a tünetek megjelenésének 3. vagy 4. napja körül van. 

    Szerző: Patricia Dang, Nagy Britannia - Quora.com,

    Fordítás: WEBBeteg.hu

    Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

    Módosítva: 2020.03.27 11:33, Megjelenés: 2020.03.27 11:33
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Egészségügyi védőeszközök és a kezelésnél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba.

    Csecsemők

    Csecsemők

    Dr. Balogh Andrea

    Mi állhat a fájdalmak hátterében, a különböző hasi problémák mögött?

    Felkészülnek a vidéki kórházak is, lélegeztetőgép kezelés oktatás is indult

    Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

    Így zajlik a laborban a munka

    A koronavírus magyarországi megjelenése óta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma folyamatosan dolgozik. Ez az a labor, ahol Magyarországon először sikeresen izolálták a koronavírust március közepén.

    Rosszul érzem magam, felhívom a háziorvost... Mi történik utána?

    Mindenki tudja, hogy amennyiben betegnek érzi magát, ne menjen be a rendelőbe, hanem telefonon kell keresnie a háziorvosát a panaszaival. De mire lehet számítani ezt követően?

    Pontosan mikortól, meddig és mennyire fertőző a koronavírus?

    A COVID-19 megbetegedést okozó vírus fertőzőképessége a tünetek meglétekor a legnagyobb, de előfordulhat a tünetek jelentkezése előtt is, még a lappangási időszakban.

    Ezektől a hatóanyagoktól várják a COVID-19 gyógyítását

    Számos hatóanyagot vizsgálnak jelenleg a COVID-19 antivirális kezelését illetően, klinikai tanulmányok keretein belül. A folyamatban levő nemzetközi klinikai vizsgálatok nyilvántartása megtalálható a WHO weboldalán és a clinicaltrials.gov weboldalon.

    Milyen betegeket fenyeget leginkább a koronavírus?

    A koronavírus-fertőzés az átlagosnál jobban fenyegeti a gyengébb védekezőképességgel rendelkezőket, így az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket. De pontosan milyen krónikus betegségek esetén kell fokozott kockázattal számolni?

    Lelki egészségünket is fenyegeti a koronavírus

    Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is...

    Miért terjed ennyire agresszíven az új koronavírus?

    A jelenleg világot érintő SARS-CoV-2 általi koronavírus-járvány gyorsan és saját szempontjából sikeresen terjed. Rendkívül sok ember megfertőződött és elsősorban az idősek vagy a krónikus betegségben szenvedők közül sokan haltak meg. De miért terjed ennyire gyorsan és agresszíven a vírus?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.