Milyen érzés koronavírus-fertőzöttnek lenni?

WEBBeteg
megjelent:

A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül. Gondoljunk azonban arra, hogy az intenzív osztályon ápolt, súlyos betegek nem tudják leírni az állapotukat...

"A koronavírus olyan volt, mint a legmegsemmisítőbb influenza, ami valaha elkapott. Intenzív lázrohamok, hidegrázással felváltva, még három pulóverrel is, kontrollálatlanul vacogó fogakkal. Én még szerencsés vagyok, mert a lázam egyszer sem érte el a 39 fokot, de így is azt éreztem, hogy majd' kigyullad a testem. Emellé jött az az általános "nehéz" érzés a fejemben, amitől minden apró mozdulatot megerőltetőnek éreztem."

"Néhány nappal később kezdődött a nagyon nehezen viselhető száraz köhögés. Ismétlem, én azonban így is szerencsés voltam, mert nem volt mellkasi fájdalmam vagy légzési nehézségem, ami miatt kórházi ellátásra szorultam volna."

"Az étvágyam csaknem megszűnt. Normális esetben nagyétkű vagyok, de most csak az elmúlt pár napban tudtam rávenni magam, hogy egyek valamit. Azonban még most is tele érzem magam, és csak nagyon kis mennyiségeket bírok elfogyasztani."

"Szerencsére én egyedül is tudtam kezelni a tüneteimet gyógyszerekkel, az állapotom már javulni látszik."

"A legrosszabb az volt, hogy otthon ragadtam, de túl betegnek és kimerültnek éreztem magam ahhoz, hogy bármit csináljak. Csak ültem otthon és köhögtem."

"Mint mondtam, a szerencsések egyike vagyok, az orvosok szerint még egy hét, és teljesen jól leszek. De higgyétek el, emberek: a vírus létezik, nem akarjátok elkapni, és nem akartok az lenni, aki továbbadja valaki másnak. Az esélye mégis megvan, sokan közületek máris hordozza azt, még ha tünetmentesen is (valószínűleg én is egy héttel a lebetegedés előtt kaphattam el). Maradjatok otthon és mossatok kezet!"

Szerző: Leon Chase, New York - Quora.com,
Fordítás: WEBBeteg

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.