• A női orgazmus titkai

    Szerző: WEBBeteg, otvenentul.hu

    A nők többsége köztudomásúlag nehezebben éri el az orgazmust, mint a férfiak. Vajon mi lehet ennek az oka?

    A férfiak és a nők közötti különbségeket nagyon sokan boncolgatták már, hiszen a téma kimeríthetetlen forrásból fakad. Milliók élnek át orgazmussal kapcsolatos zavarokat, s most, amikor a korlátlan férfiuralom már a múlté, természetes, hogy foglalkozzunk a problémával.

    Elmúlt az az időszak, amikor a szexualitásról tilos volt beszélni, s csak a férfiak élvezhették az együttléteket. Az egyenrangúság bekúszott a hálószobába is, így a nőknek éppolyan joguk, hogy élvezzék a szexet, mint a férfiaknak.

    Csakhogy ez nem mindig egyszerű, hiszen éppen a különbségek lehetnek az okozói a szexuális élet ellaposodásának, illetve az orgazmus elmaradásának.

    Hirdetés

    Mi is az az orgazmus?

    „Nincs orgazmusom! Mi lehet a baj!”- Az orvos válaszol

    „Húsz éves vagyok és még soha nem volt orgazmusom. Se hüvelyi se csikói eredetű. Van egy komoly barátom, 3 éve vagyunk együtt. A szexet élvezem, de úgy érzem, hogy egy bizonyos ponton nem tudok átjutni.”

    Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből

    Az orgazmus egy igen bonyolult lelki és agyi folyamat, amely során oxitocin hormon termelődik, amely a szexuális izgalom legfőbb okozója. Az agyunkban helyet kapott egy úgynevezett vágyközpont is, amely különböző jeleket küld szét a gerincvelőn át a nemi szervekhez, és fokozatosan elborítja a testet, folyamatos izommozgásokat stimulálva.

    A lezajló folyamat hatására boldogsághormon áramlik szét a testben. Minden ember egyéni, egyedi módon éli ezt meg, az orgazmushoz való viszonyunkat, a partnerhez való érzelmi kötődésünket azonban sok tekintetben meghatározza nemi hovatartozásunk.

    Egy kutatás szerint az együttlét után a férfiak kétharmada elalszik, egytizedük eszik, illetve iszik valamit, egynegyedük lezuhanyozik, tizenöt százalékuk cigarettára gyújt. A nők ezzel szemben a kontaktust keresik, szeretnek összebújni, beszélgetni, vágynak a fizikai és lelki kapcsolatra.

    Orgazmuszavarok

    Vizelési inger orgazmus közben? - Az orvos válaszol

    „Orgazmus közben a jóérzéssel együtt a vizeletem is távozik (nem pár csepp!). SM-beteg vagyok. Mit tehetnék a megoldás érdekében?”

    Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből

    A különféle orgazmuszavarok létező problémák, amelyekről tabuk nélkül kell tudnunk beszélni.

    Akár fiatal-, akár időskorban jelentkeznek, semmiképp sem szabad átsiklanunk felettük. Feszültség, depresszió, esetleg régebbi negatív szexuális élmények, sőt szervi problémák is okozhatják az orgazmus zavarait.

    Efféle zavarok a férfiaknál is előfordulhatnak, de a nőknél sokkal gyakoribbak. A női orgazmusképtelenségnek számos, igen különböző oka lehet. Ilyenek például:

    • alsóbbrendűségi érzés,
    • negatív önkép,
    • negatív testkép,
    • kontrollvesztéstől való félelem,
    • korábbi nemi erőszak,
    • gyermekkori szexuális kihasználás,
    • a kapcsolaton belüli alkalmazkodás nehézsége,
    • nem megfelelő párkapcsolati és szexuális kommunikáció,
    • vaginális orgazmussal kapcsolatos hiedelmek,
    • orgazmus megjátszása.

    Bár kisebb számban, de a férfiaknál is előfordulnak orgazmussal kapcsolatos zavarok. Okai a következők:

    • teljesítményszorongás,
    • merev vallási előírásokhoz kötődő bűntudat,
    • elkerülő viselkedés,
    • szexuális traumák, párkapcsolati problémák,
    • félelem a nem kívánt terhességtől,
    • alacsony tesztoszteronszint,
    • fej- vagy gerincvelő-sérülés,
    • alkoholfogyasztás,
    • egyes magas vérnyomásra szedett gyógyszerek,
    • szorongásoldók, antidepresszánsok.

    Minden a fejben dől el – szokták mondani. Így van ez az orgazmussal is. Ha ráhangolódik, és csak a partnerére, illetve a tőle kapott gyengéd érintésekre koncentrál, ha a fentebb említett okokat próbálja megoldani, elfelejteni, átalakítani, akkor valószínűbb lesz a siker. Legvégső esetben pedig, ha nem tud megbirkózni mindennel egyedül, ajánlott szakemberhez fordulni.

    Forrás: WEBBeteg összeállítás/Ötvenentúl.hu

    Módosítva: 2017.05.20 16:04, Megjelenés: 2017.05.20 16:04
   • Cikkajánló

    Inkontinencia

    Inkontinencia

    Cs. K., fordító

    Higiéniai nedvszívó termékekkel a komfortérzetért.

    Dr. Peták István - Interjú

    Dr. Peták István - Interjú

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Ne haljon meg és ne szenvedjen senki, akin lehetne segíteni.

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

    Hazánkban a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkavállalók kizárólag olyan feladatra alkalmazhatók, ami az egészségükre, a testi alkatukra és fejlettségükre tekintettel van, és káros hatás nem éri őket.

    Koffeinmentes kávé - Ártalmas-e az egészségre?

    A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.

    A női orgazmus a nőgyógyász szemével

    Milyen folyamatok játszódnak le az orgazmus során? Milyen befolyással van a havi ciklus az orgazmusra? Cikkünkből kiderül.

    Mi állhat a hüvelyi orgazmus útjában?

    Fiatal nő vagyok. Az első alkalom nagyon fájt. Azt hittem, ez csak az első pár alkalommal lesz így, de nem, sajnos több éve ilyen. Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A hüvelyről és szerepe az orgazmusban

    A női orgazmus részben napjainkban is rejtély a tudósok és az orvosok számára, ugyanakkor egyre inkább fény derül annak működésére, és ennek felismerésével egyre közelebb kerül azon hölgyek eredményes kezelése is, akik valamilyen oknál fogva problémákkal küszködnek.

    Orgazmus - "Tudom, hogy sok nő küzd ezzel a gonddal!" - Cikk

    "Öt éve élek szexuális életet, voltam már néhány férfival, de sosem tudtam eljutni a csúcsra vaginálisan. Az elején volt csikló orgazmusom és nagyon jó volt, de már évek óta az sincs. Mit lehetne tenni?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Két perces az együttlét - Hogyan lehetne segíteni?

    Tisztelt Doktor Úr! Párommal szeretjük egymást, azonban az utóbbi időben az együttlétek mindössze pár percesek. Hogyan lehet ezen segíteni, hogy mondjam el, hogy ez így nem jó nekem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Kísérleti vágyfokozó nőknek

    A szexuális zavarokkal foglalkozó kutatások az eddigiekben szinte kizárólag a férfiak impotenciájának vizsgálatára korlátozódtak, ám a legújabb tudományos vizsgálódás a női szexuális zavar (FSD, Female Sexual Dysfunction) okaira és orvoslására irányul.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA