• H1N1 - Engedélyezték az adjuvánsos oltóanyagot

    Szerző: Független Hírügynökség

    Kanadában a GSK brit központú gyógyszergyár vakcináját engedélyezték, ez adjuvánst tartalmaz. Az oltóanyagok már kiszállították minden egyes tartományba.

    "Az influenzaszezon közeledtével sok kanadai aggódik, hogy megkaphatja-e az oltást az új H1N1-es vírus ellen" - jelentette ki Leona Aglukkaq egészségügyi miniszter.

     __hirdetes__

    "Örömmel jelenthetem be, hogy az egészségügyi minisztérium ma engedélyezte a H1N1-es vírus elleni vakcinát" - tette hozzá, és ajánlotta, hogy minden kanadai oltassa be magát.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kanadában a GSK brit központú gyógyszergyár helyi részlegének vakcináját engedélyezték, ez adjuvánst tartalmaz, vagyis olyan adalékanyagot, amely fokozza a szervezet immunválaszát.

    A GSK oltóanyagában az adjuváns egy természetes olaj és E-vitamin vizes oldata.

    A kanadai egészségügyi hatóságok az engedélyezés és a használatba vétel után is folytatják az oltóanyag klinikai vizsgálatát, és figyelik az esetleges mellékhatásokat.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.10.22 10:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Felnőttkori bárányhimlő - Kinek kellene védőoltás?

    A bárányhimlő a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a gyermekekre veszélyes, hanem bizony a felnőttekre is. Milyen tünetekkel jár a betegség? Érdemes-e oltatni? A WEBBeteg összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

    Ismét elérhető az agyhártyagyulladás elleni vakcina

    Az év végéig elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre a megnövekedett hazai igények kielégítésére. A vakcina már csecsemőkorban, 2 hónapos kortól adható.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

    Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

    Meningococcus B vakcina - Mikor lehet újra hozzájutni az oltáshoz?

    A Magyarországon forgalomban lévő Meningococcus elleni vakcinák zöme beszerezhető, pillanatnyilag gyártáskapacitási nehézségek miatt egyedül a Meningococcus B elleni oltóanyag esetében van átmeneti termékhiány. A jövő hétre megoldódik a Meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség – tájékoztatja az OGYÉI a lakosságot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.