Újabb hat H1N1 beteg Magyarországon - Mit tegyen, ha észleli a tüneteket?

WEBBeteg összeállítás
megjelent:

Újabb hat emberről derült ki itthon, hogy az új influenza vírusával fertőződtek meg, ezzel már 111-re nőtt a megerősített esetek száma Magyarországon.

Az elmúlt napokban 60 influenzagyanús beteg mintáját vizsgálták az Országos Epidemiológiai Központban, közülük igazolódott be a hat embernél az A(H1N1) vírusa.

Az ÁNTSZ pénteken délután a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy valamennyien külföldi utazáson fertőződtek meg: Angliában, Máltán, Spanyolországban és Görögországban. Mindannyiuk állapota kielégítő.

Hogyan ismerje fel és mit tegyen, ha új influenzára gyanakszik?

Az ÁNTSZ továbbra is azt javasolja, hogy aki észleli magán a tüneteket, maradjon otthon és értesítse orvosát. A tünetek a hirtelen fellépő magas láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hidegrázás, hányinger és hányás.

Teendői ugyanazok, mint a szezonális influenza fertőzés esetén: lázcsillapítás, ágynyugalom, vitaminok, bő folyadék fogyasztása. Ha állapota nem javul 2-3 nap alatt, értesítse orvosát, aki eldönti, hogy otthonában vagy kórházban kell-e tovább gyógyulnia.

(WEBBeteg összeállítás - MTI, Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.