ÁNTSZ téma

Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?

Daganat a szájban: a halogatás végzetes lehet

Rákgyógyítás

Évente (a dohányzással jelentős összefüggésben)1600-1700 halálos áldozatot szed a szájüregi daganat, azaz minden nap 4-5 ember hal meg emiatt.

A gyermekbiztos zárást igénylő termékek ötödénél találtak problémát

MTI

A gyermekbiztos zárást igénylő termékek húsz százalékánál találtak valamilyen problémát a magyarországi ellenőrzéseken - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) egy tavalyi európai uniós ellenőrzés eredményeit ismertetve a honlapján.

Folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program

ÁNTSZ

Folytatódik a védőnői méhnyakszűrés, melynek célja, hogy a célcsoportba tartozó nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el ezt a számukra létfontosságú szűrővizsgálatot. A méhnyakszűrési programban az elmúlt két évben a védőnők segítségével közel 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, melynek során összesen 1.600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást.

Erősödő migráció: járványügyi kockázat van, járványveszély egyelőre nincs

ÁNTSZ

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat értékelése alapján a hazánkat elérő bevándorlási hullám ugyan egyelőre nem jelent járványveszélyt, de járványügyi kockázatot hordoz magában. Az alapvető higiénés szabályok betartása segíthet elkerülni a fertőzéseket.

Influenza - Újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe

MTI

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Influenza - További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

MTI

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Különleges táplálkozási célú élelmiszereket tiltott be az ÁNTSZ

ÁNTSZ

A járási népegészségügyi intézetek által 2014. évben az alábbi különleges táplálkozási célú élelmiszerek kategóriába tartozó, nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt élelmiszerek kerültek vizsgálatra.

Balatoni fertőzések: az emberi hanyagságnak nincs párja!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Az enterális fertőzések (pl. Salmonella, hepatitis A, Calici-vírus) kialakulásának mindig valamilyen emberi mulasztás, a nemtörődömség, a higiénia hiánya az egyik fő okozója.

ÁNTSZ: tizenöt európai országban van kiterjedt járvány

MTI

Magyarországgal együtt tizenöt európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról az elmúlt héten.