• Hogyan éljük túl a nyaralás utáni munkanapokat?

    Szerző: drportal.hu

    Világszerte rengeteg ember éli át a nyaralás utáni depressziót, mégis sokan nem beszélnek a problémáról, ami csak megnehezíti annak megoldását.

    Sok módja van a megelőzésének is, de ha mégis úrrá lenne rajtunk a letargia, érdemes az alábbi lépések szerint haladnunk a közérzetünk helyreállításában.

    Első lépés: Éljük át az érzelmeket

    Aki sosem volt boldogtalan, az az igazi boldogságot sem ismerheti. Engedjünk a szomorúságnak egy kicsit, hagyjuk, hogy előtörjenek, kijöjjenek a rossz érzések belőlünk. Kicsit sírdogálhatunk is, miközben elpakoljuk a bőröndöket a „soha vissza nem térő” fantasztikus nyaralás után.

    Második lépés: Csináljunk pár egyszerű programot

    Vegyünk elő egy naptárat és a következő néhány napra adjunk magunknak egyszerű feladatokat. Például egyik nap küldjünk e-mailt egy ismerősünknek, másik nap menjünk sétálni. A lényeg, hogy egyszerű, egyedül is megoldható programokat írjunk magunknak össze minden napra. Ezeknek a feladatoknak a teljesítése elégedettséget hoz és javítja az általános közérzetünket.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Harmadik lépés: Hallgassunk zenét

    A zeneterápia egy jól bevált módszer. Próbáljunk ki pár újfajta zenei irányzatot, hallgassunk olyan zenéket, amilyeneket eddig nem. A tudomány szerint a zene hatással van az elmére, szóval keressünk olyan számokat, amik megnyugtatnak, vagy ellazítanak, vagy feldobnak. Ez nagy segítség a depresszió elleni küzdelemben.

    Negyedik lépés: Keressük a napfényt

    Mindenképpen próbáljunk meg napfürdőzni egy kicsit. A szervezetünknek szüksége van a D-vitaminra. A napfény mindig javítja a közérzetet.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ötödik lépés: Testmozgás

    Sétáljunk egy jót, vagy menjünk táncolni, esetleg aerobik órákra is benézhetünk. Ahogy azt mondják, ép testben ép lélek. Egy egészséges test egészséges agya kevésbé hajlamos a depresszióra.

    Hatodik lépés: Koncentráljunk a jövőre

    A tegnap elmúlt, ahogy a nyaralás is. Tekintsünk a jövőbe, és tervezgessük a következő, még jobb nyaralást. Ez is pozitív hatással lesz a közérzetünkre.

    Ha mind a hat lépést betartjuk, elég kicsi az esélye, hogy a depresszió tartós maradjon. Azoknak viszont, akiknél az állapot három hétnél tovább tart, mindenképpen érdemes egyéb segítséget kérniük.

    (DRportal - E.M.M., fordító, Forrás: mental-health.com)

    Legutóbb frissült: 2016.08.17 22:12
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A nyaralás is megbolondíthatja a biológiai óránkat

    Sokan régóta tervezgetjük már a nyaralást, amit a munkából kiszakadva kitűnően pihentető időtöltésnek tekinthetünk. De akkor miért van mégis az, hogy sokszor azt érezzük, hogy fáradtabbak, levertebbek vagyunk az állítólagos pihenés után, mint amikor még minden nap a munkában rostokoltunk?

    A testmozgás nem csak a fogyást segíti elő!

    A rendszeres testmozgás, különösen pedig a nagy kitartást igénylő sportok pedig nem csak a fogyást segítik elő, de a hangulatra és az önértékelésre is pozitívan hatnak – így pedig a depressziós tüneteket is csökkentik.

    Öngyilkosság - Megakadályozható lenne? Mit tegyünk?

    Ismeretes, hogy Magyarország a befejezett öngyilkosságok területén mindig előkelő helyen állt, bár az elmúlt 20 évben a statisztika javult. Ettől még továbbra is szem előtt kell tartani az öngyilkosság problémáját, amely sokszor tabu és a társadalom elítéli, megbélyegzi az öngyilkosságot elkövetőt.

    Ajakherpesz és nyaralás - Tippek az utazás előtt

    Sokaknál jelent problémát, hogy nyaralás, illetve napsütésben gazdag tájakra való utazás alkalmával fellángol az ajakherpesz-fertőzésük. Mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Hasznos tanácsok utazóknak, hogy a herpesz ne tegye tönkre a nyaralást.

    Kontaktlencse-viselés nyáron: rejtett veszélyek

    A kontaktlencse egyszerű, kényelmes megoldás a látás javítására. Használatuk egyre elterjedtebb, ugyanakkor nagyon fontos tisztában lennünk a kontaktlencse-viselés szabályaival.

    Amikor a betegség okoz lelki problémákat

    A depressziót és a szorongást pszichés megbetegedésként tartják számon, ám bizonyos esetekben szervi idegrendszeri zavarok, betegségek is okozhatják.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.