• Kakaó és keserű csokoládé - Tényleg egészséges?

        Szerző: WB

        Egy tanulmány a kakaópor teljes flavonol- és polifenoltartalmát, valamint antioxidáns aktivitását veti össze az olyan szuperélelmiszerekkel, mint az acai bogyó, a feketeáfonya, a kistermésű áfonya és a gránátalma.

        A kutatók az antioxidáns aktivitás magasabb szintjét mutatták ki a kakaóporban, mint az antioxidánsban gazdag szuperélelmiszerek némelyikében. A tanulmány elemzése azonban néhány fontos kérdést vet fel.

        Hirdetés

        Az Egyesült Államokban árult csokoládék nagy része, beleértve a Hershey szeleteket is, alig tartalmaznak kakaót. A másik probléma az adagolás. Ha megeszünk egy egész tábla csokoládét, legyen az akár keserű vagy tejcsokoládé, hamarabb nő a derékbőségünk, minthogy élvezhetnénk az antioxidánsok jótékony hatásait.

        A keserű csokoládéval kapcsolatos tények és tévhitek

        Tények és tévhitek a csokoládéról


        A csokoládé felemás érzéseket kelt bennünk: egyrészt élvezetet nyújt, másrészt pedig egészségtelen és hizlaló. Olykor úgy érezzük, csak a csokoládé képes vigaszt nyújtani, ugyanakkor pattanásokat idézhet elő… Legfőbb ideje, hogy tisztázzuk a csokoládé körül kialakult félreértéseket.>>

         

        Módosítva: 2014.03.02 09:41, Megjelenés: 2014.03.02 09:41
      • Nyomtatás
      • Cikkajánló

        Hematológia

        Hematológia

        Dr. Soltész Annamária

        Esszenciális trombocitémiában a vérlemezkeszám nagyon megnő. Tünetek és kezelés.

        Bioritmus

        Bioritmus

        Dr. Kónya Judit

        A nem megfelelő bioritmus számos betegség forrása lehet, szívbetegséghez is vezethet.

        Jól teszi-e, hogy csokit hoz a Mikulás? Tények a csokoládéról

        A csokoládé felemás érzéseket kelt bennünk: egyrészt élvezetet nyújt, másrészt pedig egészségtelen és hizlaló. Olykor úgy érezzük, csak a csokoládé képes vigaszt nyújtani, ugyanakkor pattanásokat idézhet elő. December első napjaiban legfőbb ideje, hogy tisztázzuk a csokoládé körül kialakult félreértéseket.

        Hogyan hatnak az antioxidánsok?

        Az antioxidánsok többféle vegyületcsoportot foglalnak magukban: többek között vitaminok, ásványi anyagok, karotinoidok, polifenolok, enzimek szerepelnek köztük. Számos antioxidáns a zöldségek, gyümölcsök jellegzetes színének kialakításáért is felel.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA