Miért jó a káliumban gazdag étrend?

Szerző: Medipress

A zöldségeket és a gyümölcsöket régóta az egészséges étrend egyik jelképének tartják, és most újabb jótékony hatásukra derült fény.

A Nápolyi Orvosi Egyetem kutatói tizenegy korábbi tanulmány összevetése során jutottak arra a felismerésre, hogy a káliumban gazdag étrend csökkenti a stroke kialakulásának veszélyét. A vizsgált kísérletekben összesen mintegy kétszázezer felnőtt vett részt.

A kutatás vezetője, Dr. Lanfranco D’Elia szerint a kálium nagy mennyiségben található meg a legtöbb zöldségben és gyümölcsben, így jól tesszük, ha minél többet fogyasztunk belőlük.

A tanulmány az amerikai szívgyógyászati kollégium lapjában jelent meg.

Egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége. Összeszedtük Önöknek, hogy mi mindent kell étrendjükbe iktatni, ha étkezéseikkel egészségüket akarják szolgálni. Egészséges táplálkozás - de hogyan?

(Medipress)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Téli depresszió Téli depresszió

Mit tehetünk, ha tapasztaljuk a téli depresszió tüneteinek jelentkezését?

Felfázás Felfázás

Mikor, kik és hogyan védjék húgyutaik egészségét?

Hogyan maradjunk egészségesek...

Karácsony van, és szeretnénk jól érezni magunkat - ez csak természetes. Ezt illetően adunk néhány gyors tanácsot, ami lehetővé teszi, hogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.