• Tanuljunk meg relaxálni!

    Szerző: WEBBeteg

    Vessen egy pillantást a kutyára, mikor pihen: a teste mentes a feszültségtől, az agya kikapcsol, és nyugalmi állapotba kerül. A stresszes életmódnak köszönhetően mára sok ember elvesztette ezt a képességét, éppen ezért itt az ideje, hogy újra megtanuljunk pihenni!

    Stressz teszt

    Tesztelje magát, mennyire stresszes Ön!  Stressz teszt

    A tervezett relaxáció elmulasztja a szorongást és segít a testnek és a léleknek kiszakadni a mindennapi rohanásból és a stresszből. A zene, a hosszú kádfürdő, vagy a séta egy parkban mind alkalmas lehet, de sokaknak ez nem megy ilyen könnyen. Éppen ezért, ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége a pihenés elsajátításához, próbálja ki a relaxációs vagy meditációs csoportokat.

    Hirdetés

    A relaxáció lépései:

    • Válasszon ki egy csendes helyet, ahol nem fogják megzavarni.
    • Mielőtt belekezdene, csináljon pár nyújtó gyakorlatot, hogy megszűnjön az izomfeszülés.
    • Helyezze magát kényelembe, akár ülve, akár fekve.
    • Kezdjen el lassan, nyugodtan, mélyeket lélegezni.
    • Kiégés

     A burnout (kiégés) szindróma tünetei: ha elfásul, ha indítékszegény, munkájával, környezetével érdektelen, közönyös, kilátástalanság érzése van, fáradékony, gyakran beteg, nehezen gyógyul, nem tud aludni – ez esetben kezelést igényel! Forduljon pszichiáterhez, pszichoterapeutához. Az állapot magától nem múlik el, nem érdemes várni, szenvedni. Gyógyítható.
     Óvatosan feszítse meg a testét, majd lassan, minden testrészét egymás után, a lábtól a fejig lazítsa el.
    • Ahogy minden egyes testrészre külön koncentrál, gondoljon melegségre és relaxáljon.
    • Zárjon el minden zavaró gondolatot az agya hátsó felébe, és hagyja elszállni őket.
    • Ne próbáljon meg lazítani, egyszerűen csak engedje el a feszültséget az izmaiból, hogy azok megnyugodhassanak.
    • Ürítse ki a gondolatait. Vannak, akiknek segít, ha egy nyugodt, gyönyörű helyet képzelnek el, például egy mezőt vagy egy kertet.
    • Maradjon így körülbelül 20 percig, majd lélegezzen mélyeket és nyissa ki a szemét, de maradjon még ülve vagy fekve egy pár percig, mielőtt felkelne.

    Fontos, hogy hagyjon időt az alapos gyakorlásra, hogy rutint szerezhessen. A relaxáció az egyik leghatékonyabb önsegítő tevékenység a mentális egyészség megőrzéséhez. Hasznos lehet, ha más kezelési formát is választ, hogy minél hatékonyabban előzze meg a stresszt és a szorongást.

    A menedzserbetegség

    A menedzserbetegségről a WEBBetegen

    A relaxációs gyakorlatok két nagy kategóriába sorolhatók: vannak, amelyek a testre, és vannak, amelyek az elmére hatnak. Azonban a test-központú gyakorlatok is hatással vannak az elmére. Ugyan az ellazult test nem tudja megakadályozni a szorongást okozó gondolatokat, de jó alap lehet, hogy ellenőrzést gyakoroljon felettük. Ezért a legjobb eredmény elérésért próbálja meg kombinálni a két technikát.

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2011.02.25 09:07, Megjelenés: 2011.02.25 09:07
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Bepisil, rohan a WC-re

    Bepisil, rohan a WC-re

    Dr. Sándor György

    Hogyan előzhetők meg a húgyhólyag és az alsó húgyutak funkcionális zavarai?

    Nátha kisbabáknál

    Nátha kisbabáknál

    Szponzorált tartalom

    A nátha a legkisebbek esetében különösen gyakori betegség. Mit tehetünk? (x)

    Munkahelyi stressz - Megalázás és kiközösítés

    Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Az, hogy ezekben a szituációkban hogyan cselekszünk, függ attól is, hogyan tudunk megküzdeni az adott helyzettel, mennyire bízunk önmagunkban, saját erőnkben, saját döntéseink helyességében.

    Váltófürdő: mikor, hogyan, meddig?

    A gyógyászati kezelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Az egyik kiemelt kezelésnek a váltófürdő használata tekinthető. Milyen előnyei vannak? Miért lehet hasznos? Kiknek ajánlott? Utánajártunk.

    Időmegtakarítás és a hatékonyság növelése a megfelelő kommunikációval

    A folyamatos időhiány sajnos a mindennapos kommunikációt is megváltoztatta. Manapság egyre jobban elszemélytelenedtek a kapcsolatok és a pontos információk közlése is nehézzé vált. Ugyanígy az orvosi rendelőben is nehézségek merülhetnek fel, mivel az orvosok is állandóan idő szűkében vannak.

    Amikor túl sok a stressz

    Ön is egy aktív ember? Akkor bizonyára tudja, mekkora örömet jelent a családdal és barátokkal töltött idő, egy új munkahelyi feladat vagy a bevásárlás. Néha mégis úgy érzi, hogy a fejére nőnek a teendők? Ismerje meg a határait, hogy a stressz ne keseríthesse meg a mindennapokat!

    A stressz és a kardiológiai problémák

    Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján a halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik, melynek egyik kiváltó okaként - sok más tényező mellett - a stresszt emelik ki.

    Relaxáció a hétköznapokban - Az autogén tréning módszere és alkalmazása

    Mi ez a módszer? Kik számára ajánlott és kiknek nem? Hogyan és mennyi idő alatt sajátítható el? Hogyan néz ki a gyakorlatban? Mit nyerhetünk vele hosszú távon?

    Ön hogy kezeli a stresszt?

    A mindennapok során mindenkit ér kisebb-nagyobb stressz a munkahelyén vagy családi életében. Nem mindegy azonban, hogy hogyan viszonyulunk hozzá, hagyjuk, hogy legyőzzön, vagy megtanuljuk kezelni és felülemelkedünk rajta.

    Tesztelje tudását a stresszről!

    A helyesen válaszolók között 20 darab Travel Blue Pihenő szettet sorsoltunk ki, mely tartalmaz egy kényelmes nyakpárnát, egy párnázott szemmaszkot és egy hord táskát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA