Relaxáció téma

Kiégés, félelem, fájdalom - Hogyan segít a meditáció?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-12-30 05:03
A meditáció számos egészségügyi probléma leküzdésében nyújt segítséget. Sokszor zsong a fejünk a sok elintéznivalótól, az agyunk folyamatosan pörög, és ha a munkahelyi stressz sem kímél, ideje kicsit lazítani. Hogyan?

Relaxációval a szorongás és a stressz ellen

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta - 2022-10-01 09:33
Relaxáció
A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése. Bármi, ami kiszakít az addigi megfeszített tevékenységből.

Mit tehet Ön a pánikrohamok ellen?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta - 2022-03-14 11:36
Pánikroham
Ha elsajátítja, hogyan tud relaxálni, az önmagában is csökkentheti a pánikrohamok kialakulásának valószínűségét. A relaxációs technikák segítségével csökkenteni lehet a fejfájást, a szorongást, a magas vérnyomást, az alvászavarokat, a légzészavart és a fogcsikorgatást is.

Az egészséges, pihentető alvás záloga

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-02-10 16:03
Alvás
Amikor az alvás szót halljuk, legtöbbünk a pihentető, nyugodt éjszakai pihenésre gondol, amely testi-lelki regenerációnkat szolgálja. Sokan vannak azonban, akik valamilyen ok miatt még konkrét betegség hiányában sem képesek az éjszakát nyugodt, kellemes alvással tölteni.

Ön hogyan kezeli a stresszt? Stresszkezelési stratégiák

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-04-14 22:03
A mindennapok során mindenkit ér kisebb-nagyobb stressz a munkahelyén vagy családi életében. Nem mindegy azonban, hogy hogyan viszonyulunk hozzá, hagyjuk, hogy legyőzzön, vagy megtanuljuk kezelni és felülemelkedünk rajta.

Buza Sándor Alfa állapotban relaxál

Több mint TestŐr - 2019-05-08 16:12
A rádiós műsorvezető a felfokozott, pörgős élete mellett fontosnak tartja a relaxációt, a pihenést. Ebben segíthet egy masszázs, ami a feszültségtől begörcsölt izmokat is képes feloldani. A technológia segítségével, közben az agyhullámokat is harmonizálva, akár 20 perc alatt is el lehet érni az Alfa állapotot.

Alvási nehézségek a vizsgaidőszakban - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2019-01-18 13:03
Az elmúlt három hétben krónikus alvászavarral küszködöm, olykor ólmos fáradtság mellett sem tudok elaludni egy-két napig. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Alvászavar - A pszichológus is segíthet

Vanderlich Egészségcentrum - Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus - 2018-06-22 20:35
Az alvászavarok szervi vagy pszichés eredetűek lehetnek, és maga az alvászavar is számos pszichés és szomatikus problémát eredményezhet.

Columbo felesége

Moody - 2017-02-24 16:58
Mindig is bírtam az okos férfiakat, és a hangja is nagyon tetszett. (Amiről, persze, tudjuk, hogy valójában nem is az övé.) De az volt a legjobb, hogy soha semmi váratlan nem történt, olyan megnyugtató, és biztonságot nyújtó volt az egész.

A nyugodt alvás titkai

WEBBeteg - K. J., fordító - 2014-05-04 21:09
Életünk mintegy harmadát alvással töltjük, amely hiányával nem beszélhetünk aktív és egészséges életről. Egy aktuális felmérés szerint minden második nő és minden második férfi alvászavarral küzd, amely kiváltói között első helyen a stressz szerepel. Ugyanakkor még a feszült munkanapok mellett sem törvényszerű, hogy problémánk adódjon az alvással…

Bóta Tímea

WEBBeteg - 2013-03-12 09:16
Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta, a WEBBeteg.hu szakértőjének (Orvos válaszol) bemutatkozása.
A testünk tudatos mozgásaiért felelős vázizomzat rostjai nemcsak összehúzódni és ellazulni, hanem - nyugalmi állapotban - fokozottan relaxálni is képesek - állítják holland és amerikai kutatók, akik szerint vizsgálatuk igaz a különleges felépítésű szívizomra is.

fulladás gomboc érzet

Orvos valaszol - Kovács Piroska - 2014-11-18 11:51
tisztelt dr nö azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy 2 éve vagyok pánik beteg de mostanság gomboc érzet és fulladás érzet kisér állandoan mérem a vérnyomásom ami 110-130 ig pulzus64.95 ig nem tudom mit tehetnék egy éve voltam teljes kivizsgáláson és