Áldott állapotban

Szerző: kranki

A BLOG LEÍRÁSA

Egy ember attól fogva kezd el létezni, amikor az ondósejt és a petesejt egyetlen sejtté egyesül...nálam is minden így kezdődött..

Látogatás: 72527 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

36 hetes vizsgálatok

2008.08.10.

Pénteken jelenésünk volt a klinikán: NST, ultrahang és konzultáció a nőgyógyászommal.

Délre mentünk, gondolván, hogy akkor már nincsenek sokan....de tévedtünk! Ismét az ismerősünkre kellett hagyatkoznunk, rácsörögtem, hogy ott vagyunk. Kis idő múlva már szólítottak is minket. Először az NST-n kezdtünk, 20 perc szívhang hallgatás. A jövőbeni (heti egyszeri alkalom szülésig) vizsgálatok végett egy bonbont vittem a lányoknak.

Helyzet jelentés

2008.08.04.

Ma már augusztus 4-e van. Az idő nagyon gyorsan telik, hisz még most volt karácsony, mikor is kiderült, hogy babát várok!

Most hűsölök a szobában: a ventilátor keringteti a levegőt, a lábam egy hideg vizes lavorban és pihegek. Kibírhatatlan forróság van odakint! Délelőtt elsétáltunk Tomcsival a postára. Útba ejtettük a régi szórakozóhelyünk helyén nyílt bababoltot, ahol már délelőtt fél 10-kor szakadni kezdett rólam a víz, nézegetés közben. Ugyanis Ágicának még mindig nem találtam meg a tökéletes "hazahozós rucit"! Vagy túl vastagnak, melegnek találom, vagy a színe, fazonja nem tetszik. Lehet, hogy túl válogatós vagyok? De én csak a legjobbat szeretném neki!

Megszületett Angéla!

2008.08.01.

Tegnap végül is megcsászározták Juditot ( az unokatestvérem unokatestvérét)! Így is egy jó héttel túlhordta a picit. Azért került sor a műtétre, mert az orvosa az ultrahang eredmény alapján nem javasolta a természetes szülést.

Angéla 3750 gramm és 57 centiméterrel jött a világra!!

35. héten

2008.07.29.

Tegnap voltam terhesgondozáson.

Már azt hittem, megint egy unalmas delet fogok itt tölteni, mikor megpillantottam egy ismerős arcot. Az unokatestvérem unokatestvérét fedeztem fel a tömegben. Odasiettem hozzá, megörültünk egymásnak, beszélgetni kezdtünk.

Mama pakk

2008.07.18.

Miután a gyermekszoba készen van. a babának a holmijai rendben vannak, ideje magamra is gondolnom! Ugyanis nekem is fel kell készülnöm a szülésre, és az utána következő időszakra.

Jobb félni, mint megijedni - alapon én már ilyenkor összepakolom a kis kórházi csomagomat, ha bármi történne, készen legyen.

Babakelengye

2008.07.17.

Mint ígértem, nagyjából összeszedtem mik is azok a dolgok, amikre tényleg szükségünk volt a kezdetek kezdetén....

Nagyon nehéz előre vásárolni, hisz csak az ultrahang eredmény alapján tudsz viszonyítani mekkora is lesz a pici. Én 56-os méretűekből vettem egy pár darabot, mert általában a legtöbb baba 48 és 52 centiméter hosszúsággal születik. A többi pedig 62-es méretű lett, gondolván a későbbi időszakra is. Tomcsi februárban született, neki inkább vastagabb, melegebb ruhácskákra volt szüksége. Ezért vagyok most egy kicsit gondban, mert Ágica viszont augusztus végén születik meg, neki pedig inkább vékonyabb, nyáriasabb rucik kellenek. Szóval hiába második gyerkőc, nem vagyok benne biztos, hogy a bátyó tipegői (ami ráadásul mind plüss hosszú ujjú) jók lesznek rá. Na meg persze, ha már KISLÁNY, akkor öltöztessük is úgy! Nincs igazam?

Felkészülés a babavárásra

2008.07.16.

Lassan itt az idő.....már csak egy jó hónap, és megszületik a hugica....szóval ideje felkészülni rá.

Szerencsémre már rutinos anyukának számítok, ezért van egy kis tapasztalatom mire is van igazán szüksége egy újszülöttnek és egy édesanyának. Annak idején nagyon sok könyvet, újságot elolvastam, mi tartozik a baba-mama pakkba. Ma már tudom, nekem mi volt ebből a felesleges és a tényleg szükséges. A továbbiakban ezt szeretném megosztani veletek.

A 32 hetes ultrahangon

2008.07.12.

Reggel izgatottan ébredtünk, hisz ma megyünk a Klinikára, kötelező 32 hetes ultrahangra.....megnézzük Ágicát!

Klárika külön kérésére - tudjátok az ultrahangos nőci a klinikán - magunkkal vittük Tomcsit is. Apa gyorsan elszaladt egy-két partnerhez, majd közbeiktatott minket is, irány a Nagyerdei Klinika!

Napi történések

2008.07.09.

Úgy telnek a napok, hetek, hogy szinte fel sem fogom: mindjárt megszületik Ágica.

Olyan jó érzés állapotosnak lenni! Sétálsz a nagy pocakoddal, a kis csajszli izeg-mozog odabent, mindenki mosolyog rád.

Terhesgondozáson

2008.06.30.

Ismét eltelt 4 hét, megint jelenésem volt a Bethlen utcai OTI-ban. Ebben a nagy melegben hatalmas kedvvel indultam neki az útnak. Ennyi odajárás után felfedeztem a liftet is, ezért már nem kellett kifulladva felmásznom a második emeletre.

A liftből kiszállva arcon ütött a meleg, és a tömeg....nagyon sok kismama van.....úgyhogy van utánpótlás!