Áldott állapotban

Szerző: kranki

A BLOG LEÍRÁSA

Egy ember attól fogva kezd el létezni, amikor az ondósejt és a petesejt egyetlen sejtté egyesül...nálam is minden így kezdődött..

Látogatás: 63541 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

36 hetes vizsgálatok

2008.08.10.

Pénteken jelenésünk volt a klinikán: NST, ultrahang és konzultáció a nőgyógyászommal.

Délre mentünk, gondolván, hogy akkor már nincsenek sokan....de tévedtünk! Ismét az ismerősünkre kellett hagyatkoznunk, rácsörögtem, hogy ott vagyunk. Kis idő múlva már szólítottak is minket. Először az NST-n kezdtünk, 20 perc szívhang hallgatás. A jövőbeni (heti egyszeri alkalom szülésig) vizsgálatok végett egy bonbont vittem a lányoknak.

A kórteremben egyszerre három kismama adatainak rögzítésére van lehetőség, most csak ketten voltunk bent.

A másik kismamának a lurkója kicsit be volt indulva, el is küldték, hogy fogyasszon valamiféle szénhidrátot (kiflit, pogácsát), amitől a kicsi megnyugszik és rögzíthetők lesznek az értékei.

Szóval egyedül maradtam....az egész szobában csak az én kicsimnek a szívverését hallottuk. Számomra szokatlan módon mocorgott Ágica, és a sztetoszkópot is mozgatnom kellett utána. Tomcsival nem volt ilyen dolgom, ő végig egy helyben feküdt! Már ebből is gondolom, hogy a hugi egy izgő-mozgó kiscsajszli lesz!

20 perc letelte után a hölgy levette rólam a készüléket, rápillantott az eredményre, elégedetten bólogatott, majd megmérte a vérnyomásom: 100/60.

Mehettünk át az ultrahangra. Itt is hamar ránk került a sor. Klárika már várt minket! Beszélgetni kezdtünk: mondtam, hogy nagyon meleg van, már nehéz a pocakom, remélem nem kell még négy hétig idejárnunk. Mire ő közölte, hogy a kislányok inkább később bújnak ki a pocakból, úgyhogy úgy készüljek, lehet 5 hét is lesz belőle! Ráadásul a pocakomat sem találta nagynak. (a barátok szerint pedig nagyobb, mint Tomcsival volt! - én már nem emlékszem)

Na de ezután jött a vizsgálat!

Szerintem még Klárika is meglepődött a méreteken: a hossza kb. 50 centiméter, a súlya pedig 2800 gramm! A talpa pedig 7,5 centi! Elmondása szerint az ő kisfiának sem volt ekkora talpa! Szóval a kislányunk már nagylábon fog élni! Ágica feje beékelődött, a méhszájam el van vékonyodva, a méhlepényem II. fokban érett. Ezért érzem akkor néha, hogy ott lent bizserget valami.....hát nyomja a szemérmemet a leányzó!

Így már megváltozott Klári véleménye is a szülés várható időpontjáról, ő is lecsökkentette kb. két hétre (mint én érzem).

Ezek után, tudva, hogy Tomcsi is három óra alatt megszületett, apára nézett és mondta neki, hogy készüljön fel a szülésre, lehet neki kell majd levezetni, olyan gyors lesz. (poénból azt is említette, ha a jövő héten megyünk NST-re ad nekünk köldökcsonkot, amivel Tomi lezárja Ágica köldökét)

Ráadásul szóba került az a mentős eset, mikor 40 percet késett a kocsi, és a nappaliban született meg a baba( biztos Ti is hallottatok róla). Erre az asszisztensnő bejelentette, hogy nem ez volt az első és egyetlen eset...csak ezt írta meg az újság!

Ilyen élmények után, vártuk a nőgyógyászunkat, hogy ő is értékelje ki az eredményeimet..... Ő is hasonló véleményt alkotott rólunk, jövő hétre kaptunk egy újabb időpontot NST-re, és akkor megejtünk egy vizsgálatot is a méhszájjal kapcsolatosan.

Hazaérve első dolgom volt Tomcsi leleteit elővenni, és összehasonlítani az Ágicáéval. A nagyfiúnál egy héttel később voltunk ultrahangon, de a méreteken nem nagyon látszott! Sőt a méhlepény érettsége akkor lett másodfokú!

Gyorsan utánanéztem, mit jelent a méhlepény érettsége. Úgy értelmeztem, ebből még nem lehet következtetni a várható szülés időpontjára. Az a lényeg, ha harmadfokú, akkor érett meg a baba tüdeje a kinti életre! Minél érettebb, annál meszesebb lesz a méhlepény.

Szóval még van időm. De mennyi? Vajon még a virágkarnevált hármasban fogjuk nézni? Ezek azok a kérdések, amikre senki nem tud nekem pontos választ adni. Ez benne a legizgalmasabb!

 

Helyzet jelentés

2008.08.04.

Ma már augusztus 4-e van. Az idő nagyon gyorsan telik, hisz még most volt karácsony, mikor is kiderült, hogy babát várok!

Most hűsölök a szobában: a ventilátor keringteti a levegőt, a lábam egy hideg vizes lavorban és pihegek. Kibírhatatlan forróság van odakint! Délelőtt elsétáltunk Tomcsival a postára. Útba ejtettük a régi szórakozóhelyünk helyén nyílt bababoltot, ahol már délelőtt fél 10-kor szakadni kezdett rólam a víz, nézegetés közben. Ugyanis Ágicának még mindig nem találtam meg a tökéletes "hazahozós rucit"! Vagy túl vastagnak, melegnek találom, vagy a színe, fazonja nem tetszik. Lehet, hogy túl válogatós vagyok? De én csak a legjobbat szeretném neki!

Még jó, hogy a babakocsi táskájában két palack vízzel közlekedünk: az egyik a nagy fiúé, a másik az enyém. De sajna, most ez sem segített rajtam. Siessünk a postára, ott legalább van klíma!

Útközben összefutottunk a sógornőmmel és a keresztfiammal, ők is oda tartottak, így együtt folytattuk az utunkat.

Amíg én beálltam a sorba, addig keresztanyu a két lurkót beültette a pénzbedobós kisautóba. Máté már ismerte a járgányt, mint kiderült, bátran tekergette a kormánykereket. Tomcsi az anyósülésen nézegetett, ő még nem próbált ilyen gépezetet. A nyomógombokat nyomogatta, így ő biztosította a zenét és a dudaszót.

A 100 Forintos hamar lejárt, jöhetett a következő, amit már én finanszíroztam meg. Miután ez is megállt, az én kicsim megpróbálta beindítani, mint mamáéknál a hintalovat- előre-hátra mozgással -. Jót mosolyogtunk rajta, és indultunk haza.

Visszafelé még a kispiacon vettünk egy kis gyümölcsöt: dinnyét, banánt, barackot. Behűtve milyen jól fog esni délután!

Még magában a paradicsomot is imádom!

Ez a jó a nyári terhességben, ilyenkor itt a sok finom természetes vitaminforrás: zöldség, gyümölcs kupac! Annyit ehetsz, amennyi jólesik, válogathatsz közülük!

Míg télen? Van az alma, a banán, a narancs, és kész!

Hazafelé gyorsabban szedtem a lábam, mint általában, mert az idő is eltelt, valamint még jobban elkezdtem izzadni, mint eddig! Sőt már nemcsak én, hanem a gyermekem is! Lihegve hazaérve sebesen engedtem pancsi vizet Tomcsinak, közben én is levettem az átnedvesedett ruháimat és lehűtöttem magam.

Szóval pihenek, mert Tomcsi alszik......

Remélem, délutánra tényleg ideér a hidegfront, és valamivel alább csúszik a hőmérséklet!

 

Megszületett Angéla!

2008.08.01.

Tegnap végül is megcsászározták Juditot ( az unokatestvérem unokatestvérét)! Így is egy jó héttel túlhordta a picit. Azért került sor a műtétre, mert az orvosa az ultrahang eredmény alapján nem javasolta a természetes szülést.

Angéla 3750 gramm és 57 centiméterrel jött a világra!!

Szép nagy lány lett! A nagyszülők szaladhattak ruhákat venni, ugyanis az 56-os méretet kapásból kinőtte a kicsike!

Jól vannak, ha minden rendben lesz, a jövő héten már jöhetnek is haza!

Gratulálunk nekik, jó egészséget kívánunk az egész családnak!

35. héten

2008.07.29.

Tegnap voltam terhesgondozáson.

Már azt hittem, megint egy unalmas delet fogok itt tölteni, mikor megpillantottam egy ismerős arcot. Az unokatestvérem unokatestvérét fedeztem fel a tömegben. Odasiettem hozzá, megörültünk egymásnak, beszélgetni kezdtünk.

Juditot pont aznap emlegettem itthon, hogy milyen jó neki, ő már túl van a pocakhordozáson, de kiderült mégsem. Épp a táppénzes papírjáért jött. Július 23-ra volt kiírva, azóta minden nap jelenése van a kórházban: egyik nap magzatvíz vizsgálat, másik nap NST. Vajon elszámolták neki, vagy csak a baba még jobban érzi magát odabent? Ez az, ami soha nem fog kiderülni! Szegény Judit, már eléggé unja a banánt, és szeretne túl lenni az egészen. Meg tudom érteni......

Pedig a régi öregek azt mondják a kislány előbb jön, a kisfiú pedig 2 héttel később....a pöszi miatt!

És ők (IS) kislányt várnak!

Gyorsan telefonszámot cseréltünk, és megígérte, ha meg lesz Angéla, küld egy SMS-t.

Kíváncsi vagyok, Ágicával hogy lesz....mikor gondolja úgy, hogy ideje szemtől szemben találkozni!

A másik meglepetés még csak ezután következett! A közös unokatestvér megjelenése!! Ez volt a hab a tortán!

Nellinek már van egy kislánya, Zsófi, ő 3 és fél éves, óvodás. Most kiderült, hogy 16 hetes terhes! Azért volt furcsa, mert a családunkban (gondolom, nem csak nálunk van ez így) futótűzként terjednek a hírek, és erről még nem tudott senki!

Megígértem, én sem mondom el:)

Végül is nem mondtam, hanem írtam.......(de a szülők nem neteznek, szóval nyugodt vagyok)

Az első három hónapja rosszullét nélkül telt el (nem úgy, mint a kislánnyal), ezért reménykednek, hogy kisfiúk lesz. Kérdeztem, hogy gondolkodtak-e már utóneveken? A válasz meglepett: Igen, Bulcsú vagy Vajk. Elég ritka nevek....hát ízlések és pofonok!

Szurkolok nekik, ők is legyenek ilyen szerencsések, mint mi! 

Visszatért megint a nagy meleg....izzadok és nehezebben veszem a levegőt. Hamarabb kifáradok, sokat kell pihennem, de igyekszem ezt úgy végezni, hogy apa és a kisfiam ne vegyen észre belőle semmit. Nagyjából sikerül is, ugyanis apa reggel elmegy dolgozni, mi Tomcsival a játszin vagyunk délelőtt. Ha feljövünk ebéd, és alvás....már nem csak neki, hanem nekem is. Igénylem, szükségem van rá.

Ma például dédipapa(azaz az én nagypapám, aki 82 éves), átjött hozzánk. Szerencsére 3 percre laknak tőlünk. A nagymamám küldött egy kis lecsót és meggyes piskótát. Hmmmmm...

Kihasználva az alkalmat, akkor már papa le is vitte az első és már nem sokáig egyetlen dédit a homokozóba. Ezért tudok most írni, és feltett lábakkal pihenni a hűvös szobában.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi segítségem van a család részéről. Tomcsinak van 7 dédije, a 4 nagyszülőn, a keresztszülőkön, a nagybácsin, nagynénin és rajtunk kívül! Ráadásul mindenki -nagyjából -jó egészségnek örvend!

És nemsokára már testvére is lesz! Ismertek hasonló esetet?

 Visszatérve a terhesgondozásra, a vérnyomásom a szokásos alacsony szinten áll, a plusz súlyom idáig 10 kg. A labor eredményem is jó lett, a vastablettából kell többet bevennem, illetve olyan ételeket ennem, melyekben sok a vas.

Szóval, minden rendben kívül-belül, remélem erre a pár hétre már így is marad!

Mama pakk

2008.07.18.

Miután a gyermekszoba készen van. a babának a holmijai rendben vannak, ideje magamra is gondolnom! Ugyanis nekem is fel kell készülnöm a szülésre, és az utána következő időszakra.

Jobb félni, mint megijedni - alapon én már ilyenkor összepakolom a kis kórházi csomagomat, ha bármi történne, készen legyen.

A  kis bőrönd a hálószobában indulásra készen vár. Az alábbiakban felsorolom a tartalmát:

- először is az okmányok....enélkül szóba sem állnak Veletek a kórházban (képzeljétek, nagy görcsök közepette előbb felveszik az adataid és csak utána szülhetsz!) A szükséges papírok: terhesgondozási kiskönyv, személyi igazolvány, lakcímkártya, TB kártya.

- étkezéshez szükséges evőeszközök, pohár, szalvéta (igaz, bent adnak kaját, de a hazai kosztnál szerintem nincs jobb)

- mobiltelefontöltő (ugyanis sok gratulációt fogtok kapni, minden rokon, barát érdeklődik a hogylétetek felől)

- hálóingek: a klinikán adnak elöl gombos feneket takaró hálóinget - amik a szülés utáni napokban jól jönnek( mert nem Nektek kell mosni, egy nap többet is kérhetsz), de jó, ha van sajátod is Nálad, ami csak pamut, és elöl gombos (a szoptatás miatt kényelmesebb)

- köntös, aminek van zsebe. Nyáron vékonyabb, télen vastag, meleg legyen.

- fehérneműk: csak pamut bugyit javaslok. Kapható már eldobható bugyi is, én használtam, és bevált. Rávettem az eldobhatóra a hagyományos bugyit.

- zokni: inkább télen van jelentősége

- papucs: jó ha van kettő, egy a kórterembe, egy pedig a zuhanyozáshoz (gumi)

- piperetáska a szokásos belevalókkal(fogkefe, fogkrém, tusfürdő, fésű, sampon, intimbetétből a legvastagabb és jó sok, WC papír, papírzsepi, intim törlőkendő, papír WC ülőke, testápoló)

- törülköző: kicsi a kéztörléshez, külön az intim részekhez, és nagy, amivel körbetekered magad

- szoptatós melltartó, melltartó betét (én Tomcsinál vittem be, de nekem még odabent nem volt rá szükségem, mert a tejcsim a 3-4. napon lövellt be, akkor pedig már jöttünk haza, itthon viszont kellett)

Mondanak, illetve írnak még mellbimbó-kiemelőt, védőt, krémeket - én nem használtam őket, de mint kezdő anyuka beszereztem!

Nagyjából ennyi, amit becsomagoltam, valamint megmutattam apának hol találja az utánpótlást!

 Valamint mivel második babánk érkezik, fel kell készülnünk arra is, ha éjszaka indul be a szülés, ki vigyáz Tomcsira, ki az, aki egyből tud jönni felügyelni a nagyfiúra.

Remélem, mindent sikerült elintéznünk, elrendeznünk, mostmár csak a pihenésre kell koncentrálnom, és nyugodtan várnunk Ágica érkezését!

Babakelengye

2008.07.17.

Mint ígértem, nagyjából összeszedtem mik is azok a dolgok, amikre tényleg szükségünk volt a kezdetek kezdetén....

Nagyon nehéz előre vásárolni, hisz csak az ultrahang eredmény alapján tudsz viszonyítani mekkora is lesz a pici. Én 56-os méretűekből vettem egy pár darabot, mert általában a legtöbb baba 48 és 52 centiméter hosszúsággal születik. A többi pedig 62-es méretű lett, gondolván a későbbi időszakra is. Tomcsi februárban született, neki inkább vastagabb, melegebb ruhácskákra volt szüksége. Ezért vagyok most egy kicsit gondban, mert Ágica viszont augusztus végén születik meg, neki pedig inkább vékonyabb, nyáriasabb rucik kellenek. Szóval hiába második gyerkőc, nem vagyok benne biztos, hogy a bátyó tipegői (ami ráadásul mind plüss hosszú ujjú) jók lesznek rá. Na meg persze, ha már KISLÁNY, akkor öltöztessük is úgy! Nincs igazam?

Tehát bodyból kell sok, mert pláne az elején lebüfizi magát, vagy véletlenül kakis lesz a body....ez az a ruhadarab amiből jó ha van bőven (nekem Tomcsinak volt kb. 10 db), így nem kell minden nap mosni. Nyilvánvaló téli babánál több hosszú ujjú és vastagabb darabokra van szükség, míg Ágicánál 1-2 darab ujjatlan is került a rövid ujjúak, és a napozók közé.

A tipegő vagy más néven rugdalózó évszak- és időjárás függő. Tomcsinál egyértelmű, hogy télen szükség volt a meleg tipegőre, míg most csak egy pár darab ujjatlan tipegőt szereztem csak be.

A védőnőtől kapott listán szerepel rékli, kising, kocsikabát, és még sok egyéb, ami szintén személy- és évszakfüggő. A kocsikabát ősszel és tavasszal hasznos, én anorákot, overált használtam télen.

Nekem egyszerűbbnek, praktikusabbnak és persze nem utolsó sorban melegebbnek tűnt, mint bármi más.

Ja és a sapka....kisfiúknak kis smicis kalap, kislányoknak kendő nyáron, télen pedig a jó meleg,vastag sapka! Olyan édesek benne!

És a kiscipő? Tündéri, mint a kiszoknik!!! A barátnőm kislánya, például mobiltelefontartónak elkért már egy párat!

A kocsicipők a kinti sétáknál mutatós darabok, de nem nagyon kell beruházni belőlük (gyorsan is nő a lábuk, bundazsáknál pedig nem is látszik) Majd ha el kezdenek lépegetni, akkor van jelentősége. Akkor viszont csak jót kell vásárolni!

Éjszakára a hálózsákot javaslom, nekem ez tuti bejött, még most is abba teszem, mert ezt nem tudja lerúgni magáról! Annak idején kaptunk egy gombosat, amivel állítani tudom a hosszát, és még mindig jó a méret!

A kórházból való hazahozatalra a szülők mindig valami szépet és újat szeretnének, ez természetes, ezzel mi is így voltunk/vagyunk!

Na de pólyában vagy bébihordozóban jobb hazajönni a picinek? Sokat olvastam erről a témáról, és nagyon megoszlanak a vélemények. Mi az első babánál is a pólya mellett döntöttünk, de nem bántuk meg. Annak a csöppségnek jó az az érzés, hogy körül fogja valami puha és meleg. Ráadásul nekünk is könnyebb megfogni pólyában, mint anélkül.

Tomcsinak volt egy pár darab "orvoshoz járós", elegánsabb ruhadarabja, a többi pedig otthoni használatra volt tökéletes.

Összefoglalóul: az a lényeg, hogy 100 %-os pamutból legyen minden ruhadarab, amely a baba testével érintkezik.

Ne vegyetek egy méretből sokat, mert nem tudhatjátok előre, milyen ütemben növekszik a kicsi, és ráadásul nagyon sokat ajándékba is kaptok! (Ötlet: ha kérdezik a rokonok, mire van szükségetek, mondjátok el bátran, ruhaméretnél inkább mindig nagyobbat kérjetek, mint amekkora éppen szükséges - azt tovább tudjátok használni-.)

Mi Ágicával jól állunk, már csak a hazahozós ruci hiányzik,,,,,meg egy szép aranyfülbevaló a kiscsajszli fülébe.....(hátha ezt keresztanyuék is olvassák:))

Felkészülés a babavárásra

2008.07.16.

Lassan itt az idő.....már csak egy jó hónap, és megszületik a hugica....szóval ideje felkészülni rá.

Szerencsémre már rutinos anyukának számítok, ezért van egy kis tapasztalatom mire is van igazán szüksége egy újszülöttnek és egy édesanyának. Annak idején nagyon sok könyvet, újságot elolvastam, mi tartozik a baba-mama pakkba. Ma már tudom, nekem mi volt ebből a felesleges és a tényleg szükséges. A továbbiakban ezt szeretném megosztani veletek.

 Első nálam a gyerekszoba: mivel már a második gyermekünk lesz, ezért a gyerekszoba alapja már meg van. A falat annak idején sárgára festettük, gondolván, az a szín semleges szín, fiúnak és lánynak is megfelelő. A két hosszabbik falra, Disney-s figurákat( Micimackóék és az Oroszlánkirály története mellett döntöttünk) rajzoltattunk, hogy egyedi és a pici számára érdekes legyen a szoba. Vettünk 140 x 70 cm-es átalakítható fenyő kiságyat,a kiságyhoz baldachint, rácsvédőt, pelenkázó szekrényt, fenyő szekrényeket, Micimackós lámpát, autópályás szőnyeget (mert közben megtudtuk, hogy kisfiúnk lesz). A fürdetéshez kádat, a kádba szivacsot, amit nagyon jónak tartok. Hőmérőt a vízbe és a szobába egyaránt, kifogót(azaz törölközőt), valamint bevásároltam egy csomó babafürdetőt, sampont, krémeket, amikből kétszer annyit még ajándékba is kaptunk. Most már okosabb leszek, csak 1-1 tubussal veszek, hisz nem tudom Ágica bőre érzékeny lesz-e vagy sem.

A babamérleget azt kölcsön kaptuk, az az elején praktikus, mikor megnézitek mennyit szopcsizott a kicsi. Ha elfogadtok egy tanácsot: nem kell folyamatosan minden szopcsi után mérni, mert csak bestresszeled magad, hogy nem evett eleget a kicsi. Nem mindig az alkalmankénti mennyiség a lényeg, hanem a napi.

Nagyon fontos még a jó babakocsi kiválasztása is. Mi először egy Pierre Cardin kék bébihordozós babakocsit választottunk, amit a mai napig nem bántunk meg, mert mivel Tomcsi február 14-én született, isten igazából nyáron használtuk, nála nem volt fontos szempont a zártság. Most viszont Ágicával inkább télen leszünk lent, neki másfajta kocsira lesz szüksége. Szóval el kell cserélnünk a járgányt. (és nő lévén akkor már csakis nőcis kocsi jöhet szóba az elsődleges szempontok után) A választék nagyon nagy, mind árban és fazonban, nem könnyű választani, még most sem tudom melyik lenne a jó döntés.  Elég sokat utazunk autóban, ezért autósülés, azaz bébihordozóra is szükségünk lesz.

A mellszívó is egy szükséges kellék, segítség a tej lefejéséhez. Ebből is van kínálat bőven, én maradtam a kézi készüléknél, melyiknél én szabályozom a sebességet, az ár pedig közép kategória, erről hallottam a legtöbb jót. Ilyen márka lett a cumisüveg, a tejespohár és a cumi készletünk is.

Ezek szerintem a nagyobb beruházások. A többi apróságnak fog tűnni. A lepedő, ami szerintem csakis gumis lehet, a sok textilpelenka, ami a büfiztetéshet nélkülözhetetlen. Ja, és az eldobható pelenkák....ebből sem kell sokat megvenni, mert valószínű,hogy ajándékba is kaptok, meg a méretet sem tudhatod előre.

És hát az icipici ruhácskák.....olyan tündériek és ellenállhatatlanok! Mai napig, ha bemegyek egy bababoltba nem tudok észrevétlenül elmenni mellettük....mindig találok valami édeset! Eddig ugyebár csak a kékek jöhettek szóba, a fiúsak, de mostmár végre vehetek pirosat, rózsaszínt, fodrosat-bodrosat is! Imádom!

Legközelebbre összeírom a listát részletesen, mi is és mennyi, ami feltétlenül szükséges a babának!

Addig is legyetek jók, vigyázzatok egymásra!

A 32 hetes ultrahangon

2008.07.12.

Reggel izgatottan ébredtünk, hisz ma megyünk a Klinikára, kötelező 32 hetes ultrahangra.....megnézzük Ágicát!

Klárika külön kérésére - tudjátok az ultrahangos nőci a klinikán - magunkkal vittük Tomcsit is. Apa gyorsan elszaladt egy-két partnerhez, majd közbeiktatott minket is, irány a Nagyerdei Klinika!

Beléptünk a váróterembe.....nagy tömeg, azaz a szokásos pocakos mamák hada... Na, gondoltam, még jó, hogy készültem, nagy táskával jöttünk: inni-ennivaló az egész családnak, Tomcsinak játék.

Viszont pozitívumként értekelem, hogy végre felszereltek klímákat, azaz a kismamák normális körülmények között várhatják ki a sorukat. Nem kell izzadni, levegőtlenül szuszogni.

Gyorsan beálltam a jelentkezési ablakhoz a sor végére, szerencsémre éppen Klárika ült ott, aki már várt minket.

Ebből adódóan nem kellett sokáig várnunk a váróban, hamar szólított minket.

A vizsgálóban az asszisztens hölgy is megcsodálta Tomcsit, majd végre következhetett a mi Pocaklakónk is.

A változatosság kedvéért most is aludt a drágám, de legalább a pofikáját megmutatta nekünk.

Amikor hazajöttünk, előkerestem Tomcsinak a fotóit - ha hiszitek, ha nem tisztára egyformának tűnik a két gyermek! -

Ráadásul napra pontosan 32 hét 2 naposan csodáltuk meg a nagy fiút is, így a méreteket is össze tudtam hasonlítani: a fej átmérő megegyezett, a mellkas Tomcsinál pár miliméterrel nagyobb volt, a combcsont hosszában pedig Ágica volt a nyerő!

Ja, és Ágica is hajas baba lesz, mint a bátyó! Már most kb. 1 centis a hajacskája!

A méretek alapján a súlya kb. 2 kilogramm körül lehet! Ha így folytatja, és a végéig kihúzza, akkor tuti, hogy nagyobb lesz, mint a testvére!

Közben Tomcsi kíváncsiságának eleget téve, Klárika az ölébe vette, és megmutatta neki a készüléket......szóval elmondhatom, hogy a kisfiam is "megnézte" a hugicáját....

Apa meg is kérdezte, hogy milyen végzettség szükséges ehhez, úgyhogy lehet, a Ti gyermekeiteket, unokáitokat már ő fogja vizsgálni! :)

Gyorsan elrepült az a kis idő, sietnünk kellett, mert kint még sok édesanya várt erre a csodálatos pillanatra, mikor meglesheti a kicsinyét a pocakban épp mit csinál.

Elköszöntünk, megköszöntünk mindent, majd egy hónap múlva, 36 hetesen ismét ellátogatunk az ultrahangra, és akkor kezdjük az NST-t is.

 

 

 

Napi történések

2008.07.09.

Úgy telnek a napok, hetek, hogy szinte fel sem fogom: mindjárt megszületik Ágica.

Olyan jó érzés állapotosnak lenni! Sétálsz a nagy pocakoddal, a kis csajszli izeg-mozog odabent, mindenki mosolyog rád.

Szabály szerint kivirulsz: a hajad fényes, dús lesz, a bőröd egészséges, gyönyörű, a körmöd pedig erős és szép! Nem véleletlen, hogy nincs csúnya kismama!

Ha nem lenne ilyen meleg, még biztosan nem bánnám, ha a terhesség tovább tartana. De tényleg, miért hívják így?! Valakinek ez TEHER lenne? Szerintem a világ egyik legjobb és legnagyszerűbb érzése!

A másik pedig mikor megszületik:)

Szerencsére Ágica is olyan nyugodt pocaklakó, mint Tomcsi volt. Maximálisan alkalmazkodik hozzám, vagy én ő hozzá?

Reggel 7 és fél 8 körül együtt ébredünk, jöhet a mosakodás, öltözés és a reggeli. Reggeli után a szokásos vitamin bombám: Elevit, vas tabletta és a MagneB6.

Elmosogatok a fiúk után, rendbeszedem magunkat Tomcsival, és irány a játszótér. Nyár lévén korábban megyünk és 11 körül jövünk fel. A pocaklakó nyugisan alszik, míg mi homokozunk.

Ezekután jön egy gyors locsi-pocsi a nagyfiúnak, ebéd, majd míg Ő alszik, én is ledőlök egy kis csendespihenőre. 

Nekem az a fél vagy egy óra fekvés nagyon sokat jelent, a pocaklakó is velem pihen, miután kitombolta magát. A múltkor szabályosan láttam, nyújtózkodott a kis drágám.....a bal oldalamon a kezeit, a jobb oldalamon a talpacskáit véltem felfedezni....teljesen kinyomta!!

Fantasztikus érzés volt! Kinézetre érdekes látvány volt, de végre úgy éreztem megfoghattam a kislányomat!

A délutáni szieszta után uzsonna következik, (mind a babának és a mamának is jó dolog, ha sokszor kicsit eszik)majd ismét a játszi.

Itt már apa, vagy valamelyik nagymama is besegít, hogy én csak üljek a padon a jó levegőn.

Este 7 körül szoktunk feljönni a játszótérről, megvacsizunk, fürcsi, Tomcsi megissza a tejcsi adagját, majd az ölemben mese vagy dalok kíséretében együtt alszik el a két kincsünk: Tomcsi és a kis Pocaklakónk.....

Ágica este 9 - fél 10 körül "bulizik" még egyet odabent, majd ő is mély álomba merül reggelig....

Remélem, mivel Tomcsival is így volt, ez a jó szokás megmarad a kinti világban is!

Terhesgondozáson

2008.06.30.

Ismét eltelt 4 hét, megint jelenésem volt a Bethlen utcai OTI-ban. Ebben a nagy melegben hatalmas kedvvel indultam neki az útnak. Ennyi odajárás után felfedeztem a liftet is, ezért már nem kellett kifulladva felmásznom a második emeletre.

A liftből kiszállva arcon ütött a meleg, és a tömeg....nagyon sok kismama van.....úgyhogy van utánpótlás!

Negyed 1-re volt időpontom, ezért siettem leadni az otthoni üvegbe öntött vizeletem. Gyorsan átadtam a beutalómat a laborban, már kaptam is a poharat, az illemhelyen áttöltöttem, betettem a kisablakon. Át a védőnői szobába, ahol beálltam a pocakosok által kialakított sor végére....és itt már kezdett lelassulni az élet....

Szerencsére az én védőnőmre nem várt előttem senki, (nagyon aranyos nőci, képzeljétek, még nekem és az öcsémnek is ő volt a védőnénije:)....

Tehát én következtem: ráálltam a személymérlegre, hoppá a súlyom ismét 2 kg-val növekedett! Mivel az előző hónapban is így történt, már képben voltam, hogy a heti fél kg az normális dolog!

A vérnyomásom egyébként is alacsony, ez a terhességem alatt sem változott: 90 / 60. Szóval agyvérzést biztos nem kapok!!

A vizelet eredményem közben elkészült, hála ott is minden negatív.

Babika néni beírta az adatokat a kiskönyvembe, és az ő nagykönyvébe, majd közölte a jó hírt.... Székely doktor úr szabadságon van, és egy másik orvos helyettesíti. Azaz nem lehet tudni mikor megyünk ma haza, nem számít az időpont sem.

Nem vagyok egy pesszimista alkat, bíztam a dolog jó és gyors kimenetelében. De ahogy teltek a percek, fél órák, a meleg, a tömeg....szomjas és éhes voltam....a sor nem akart fogyni előttem.

Kezdtem ideges lenni....

Úgy döntöttem, megkérdezem Babika nénit, mi van akkor, ha én most hazamegyek?

Szegény, próbált intézkedni, de nem nagy sikerrel. Ugyanis a helyettesítő doki először a saját körzetét látta el, utána következtünk volna mi. Egy pecsétért és aláírásért ennyit várni? Ebben a melegben, ahol még egy ventillátor sincs?

Ráadásul a büfé a földszinten volt, én pedig nem mertem lemenni, hisz lehet akkor szólítanak...

Végül is csak bevásároltam, addig a védőnénim szerzett beutalót a 32 hetes kötelező ultrahangra, és a vérvételre. Szeretem őt!

Szóval, minden jó, ha a vége jó! Siettem haza, mert a két imádott fiúm várt otthon, és a finom (megkésett) ebéd!

De két hét múlva újból terhesgondozás.......