A 32 hetes ultrahangon

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Reggel izgatottan ébredtünk, hisz ma megyünk a Klinikára, kötelező 32 hetes ultrahangra.....megnézzük Ágicát!

Klárika külön kérésére - tudjátok az ultrahangos nőci a klinikán - magunkkal vittük Tomcsit is. Apa gyorsan elszaladt egy-két partnerhez, majd közbeiktatott minket is, irány a Nagyerdei Klinika!

Beléptünk a váróterembe.....nagy tömeg, azaz a szokásos pocakos mamák hada... Na, gondoltam, még jó, hogy készültem, nagy táskával jöttünk: inni-ennivaló az egész családnak, Tomcsinak játék.

Viszont pozitívumként értekelem, hogy végre felszereltek klímákat, azaz a kismamák normális körülmények között várhatják ki a sorukat. Nem kell izzadni, levegőtlenül szuszogni.

Gyorsan beálltam a jelentkezési ablakhoz a sor végére, szerencsémre éppen Klárika ült ott, aki már várt minket.

Ebből adódóan nem kellett sokáig várnunk a váróban, hamar szólított minket.

A vizsgálóban az asszisztens hölgy is megcsodálta Tomcsit, majd végre következhetett a mi Pocaklakónk is.

A változatosság kedvéért most is aludt a drágám, de legalább a pofikáját megmutatta nekünk.

Amikor hazajöttünk, előkerestem Tomcsinak a fotóit - ha hiszitek, ha nem tisztára egyformának tűnik a két gyermek! -

Ráadásul napra pontosan 32 hét 2 naposan csodáltuk meg a nagy fiút is, így a méreteket is össze tudtam hasonlítani: a fej átmérő megegyezett, a mellkas Tomcsinál pár miliméterrel nagyobb volt, a combcsont hosszában pedig Ágica volt a nyerő!

Ja, és Ágica is hajas baba lesz, mint a bátyó! Már most kb. 1 centis a hajacskája!

A méretek alapján a súlya kb. 2 kilogramm körül lehet! Ha így folytatja, és a végéig kihúzza, akkor tuti, hogy nagyobb lesz, mint a testvére!

Közben Tomcsi kíváncsiságának eleget téve, Klárika az ölébe vette, és megmutatta neki a készüléket......szóval elmondhatom, hogy a kisfiam is "megnézte" a hugicáját....

Apa meg is kérdezte, hogy milyen végzettség szükséges ehhez, úgyhogy lehet, a Ti gyermekeiteket, unokáitokat már ő fogja vizsgálni! :)

Gyorsan elrepült az a kis idő, sietnünk kellett, mert kint még sok édesanya várt erre a csodálatos pillanatra, mikor meglesheti a kicsinyét a pocakban épp mit csinál.

Elköszöntünk, megköszöntünk mindent, majd egy hónap múlva, 36 hetesen ismét ellátogatunk az ultrahangra, és akkor kezdjük az NST-t is.