Felkészülés a babavárásra

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Lassan itt az idő.....már csak egy jó hónap, és megszületik a hugica....szóval ideje felkészülni rá.

Szerencsémre már rutinos anyukának számítok, ezért van egy kis tapasztalatom mire is van igazán szüksége egy újszülöttnek és egy édesanyának. Annak idején nagyon sok könyvet, újságot elolvastam, mi tartozik a baba-mama pakkba. Ma már tudom, nekem mi volt ebből a felesleges és a tényleg szükséges. A továbbiakban ezt szeretném megosztani veletek.

 Első nálam a gyerekszoba: mivel már a második gyermekünk lesz, ezért a gyerekszoba alapja már meg van. A falat annak idején sárgára festettük, gondolván, az a szín semleges szín, fiúnak és lánynak is megfelelő. A két hosszabbik falra, Disney-s figurákat( Micimackóék és az Oroszlánkirály története mellett döntöttünk) rajzoltattunk, hogy egyedi és a pici számára érdekes legyen a szoba. Vettünk 140 x 70 cm-es átalakítható fenyő kiságyat,a kiságyhoz baldachint, rácsvédőt, pelenkázó szekrényt, fenyő szekrényeket, Micimackós lámpát, autópályás szőnyeget (mert közben megtudtuk, hogy kisfiúnk lesz). A fürdetéshez kádat, a kádba szivacsot, amit nagyon jónak tartok. Hőmérőt a vízbe és a szobába egyaránt, kifogót(azaz törölközőt), valamint bevásároltam egy csomó babafürdetőt, sampont, krémeket, amikből kétszer annyit még ajándékba is kaptunk. Most már okosabb leszek, csak 1-1 tubussal veszek, hisz nem tudom Ágica bőre érzékeny lesz-e vagy sem.

A babamérleget azt kölcsön kaptuk, az az elején praktikus, mikor megnézitek mennyit szopcsizott a kicsi. Ha elfogadtok egy tanácsot: nem kell folyamatosan minden szopcsi után mérni, mert csak bestresszeled magad, hogy nem evett eleget a kicsi. Nem mindig az alkalmankénti mennyiség a lényeg, hanem a napi.

Nagyon fontos még a jó babakocsi kiválasztása is. Mi először egy Pierre Cardin kék bébihordozós babakocsit választottunk, amit a mai napig nem bántunk meg, mert mivel Tomcsi február 14-én született, isten igazából nyáron használtuk, nála nem volt fontos szempont a zártság. Most viszont Ágicával inkább télen leszünk lent, neki másfajta kocsira lesz szüksége. Szóval el kell cserélnünk a járgányt. (és nő lévén akkor már csakis nőcis kocsi jöhet szóba az elsődleges szempontok után) A választék nagyon nagy, mind árban és fazonban, nem könnyű választani, még most sem tudom melyik lenne a jó döntés.  Elég sokat utazunk autóban, ezért autósülés, azaz bébihordozóra is szükségünk lesz.

A mellszívó is egy szükséges kellék, segítség a tej lefejéséhez. Ebből is van kínálat bőven, én maradtam a kézi készüléknél, melyiknél én szabályozom a sebességet, az ár pedig közép kategória, erről hallottam a legtöbb jót. Ilyen márka lett a cumisüveg, a tejespohár és a cumi készletünk is.

Ezek szerintem a nagyobb beruházások. A többi apróságnak fog tűnni. A lepedő, ami szerintem csakis gumis lehet, a sok textilpelenka, ami a büfiztetéshet nélkülözhetetlen. Ja, és az eldobható pelenkák....ebből sem kell sokat megvenni, mert valószínű,hogy ajándékba is kaptok, meg a méretet sem tudhatod előre.

És hát az icipici ruhácskák.....olyan tündériek és ellenállhatatlanok! Mai napig, ha bemegyek egy bababoltba nem tudok észrevétlenül elmenni mellettük....mindig találok valami édeset! Eddig ugyebár csak a kékek jöhettek szóba, a fiúsak, de mostmár végre vehetek pirosat, rózsaszínt, fodrosat-bodrosat is! Imádom!

Legközelebbre összeírom a listát részletesen, mi is és mennyi, ami feltétlenül szükséges a babának!

Addig is legyetek jók, vigyázzatok egymásra!