Mama pakk

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Miután a gyermekszoba készen van. a babának a holmijai rendben vannak, ideje magamra is gondolnom! Ugyanis nekem is fel kell készülnöm a szülésre, és az utána következő időszakra.

Jobb félni, mint megijedni - alapon én már ilyenkor összepakolom a kis kórházi csomagomat, ha bármi történne, készen legyen.

A  kis bőrönd a hálószobában indulásra készen vár. Az alábbiakban felsorolom a tartalmát:

- először is az okmányok....enélkül szóba sem állnak Veletek a kórházban (képzeljétek, nagy görcsök közepette előbb felveszik az adataid és csak utána szülhetsz!) A szükséges papírok: terhesgondozási kiskönyv, személyi igazolvány, lakcímkártya, TB kártya.

- étkezéshez szükséges evőeszközök, pohár, szalvéta (igaz, bent adnak kaját, de a hazai kosztnál szerintem nincs jobb)

- mobiltelefontöltő (ugyanis sok gratulációt fogtok kapni, minden rokon, barát érdeklődik a hogylétetek felől)

- hálóingek: a klinikán adnak elöl gombos feneket takaró hálóinget - amik a szülés utáni napokban jól jönnek( mert nem Nektek kell mosni, egy nap többet is kérhetsz), de jó, ha van sajátod is Nálad, ami csak pamut, és elöl gombos (a szoptatás miatt kényelmesebb)

- köntös, aminek van zsebe. Nyáron vékonyabb, télen vastag, meleg legyen.

- fehérneműk: csak pamut bugyit javaslok. Kapható már eldobható bugyi is, én használtam, és bevált. Rávettem az eldobhatóra a hagyományos bugyit.

- zokni: inkább télen van jelentősége

- papucs: jó ha van kettő, egy a kórterembe, egy pedig a zuhanyozáshoz (gumi)

- piperetáska a szokásos belevalókkal(fogkefe, fogkrém, tusfürdő, fésű, sampon, intimbetétből a legvastagabb és jó sok, WC papír, papírzsepi, intim törlőkendő, papír WC ülőke, testápoló)

- törülköző: kicsi a kéztörléshez, külön az intim részekhez, és nagy, amivel körbetekered magad

- szoptatós melltartó, melltartó betét (én Tomcsinál vittem be, de nekem még odabent nem volt rá szükségem, mert a tejcsim a 3-4. napon lövellt be, akkor pedig már jöttünk haza, itthon viszont kellett)

Mondanak, illetve írnak még mellbimbó-kiemelőt, védőt, krémeket - én nem használtam őket, de mint kezdő anyuka beszereztem!

Nagyjából ennyi, amit becsomagoltam, valamint megmutattam apának hol találja az utánpótlást!

 Valamint mivel második babánk érkezik, fel kell készülnünk arra is, ha éjszaka indul be a szülés, ki vigyáz Tomcsira, ki az, aki egyből tud jönni felügyelni a nagyfiúra.

Remélem, mindent sikerült elintéznünk, elrendeznünk, mostmár csak a pihenésre kell koncentrálnom, és nyugodtan várnunk Ágica érkezését!