Csontritkulás

Kinek mi segített, hasznos tanácsokat várok, gyűjtök a csontritkulásról, hogy ne kelljen minenkinek a saját bőrén megtanúlnia!

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Hosszú volt az út mire megkaptuk a legjobb terápiát!

Hozzászóló: tudatosbeteg, 2016-07-25 11:18
Kedves Mindenki! Édesanyám is komoly mozgásbiztonsági gondokkal küzdött, elég súlyos volt már a csontritkulása mire diagnosztizálták. Sajnos nálunk egy csípőtörés is rontotta a mozgás szabadságát. Ilyenkor az orvos még nem adhatja a legmodernebb terápiát, végig kell várni eg ykét kevésbé hatékony gyógyszer hatását, mire elkezheted azt ami valószínű hogy használni fog. Hiába szedtünk biszfoszfonátokat egy évig, plusz kálciumot és d-vitamint, és minden házi praktikát kiprobáltunk a kurkumától a K2vitaminig, de sajnos nem javúlt a helyzet. Tavaly végre új kezelést ajánlott az orvosunk, aki végig nagyon odafigyelő volt velünk, csakhát neki is be kell tartania a terápiás protokolt. Édesanyám új terápiát kapott, 1 injekciót kell 6 havonta csak kapnia kálcium D vitamin szedése mellett. A gyógyszer neve Prolia, de az orvosok vagy nővérek úgy is ismerik, mint a 6 havi injekció. Édesanyám sokkal jobban, van, tényleg működök, nem volt azóta törés, és a fájdalmai is csökkentek. És nem kell, csak 6 havonta látogatni az orvost. Nekünk bevállt, érdemes megkérdezni az orvost, hogy mi a vélemánye a Proliáról. Üdvözlettel: Margó