Mi állhat a hüvelyi orgazmus útjában?

Dr. Deli Tamás
szerző: Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász - WEBBeteg
frissítve:

Fiatal nő vagyok. Az első alkalom nagyon fájt. Azt hittem, ez csak az első pár alkalommal lesz így, de nem, sajnos több éve ilyen. Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Kérdése két részre osztható. Attól való félelme, hogy Önnél valami nem működik megfelelően (főleg odabent a hüvelyben), alaptalannak tűnik.

A jó szex "titka"

A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt!

További tanácsok a jó szexuális életért

Az orgazmus leggyakrabban a csikló és környéke, illetve a hüvely bemeneti része izgatásával váltható ki, mivel a hüvely magasabb részein jóval kevesebb a mechanikus érzékelésre képes idegvégződés.

Így az, hogy a csiklón keresztül kiváltható orgazmus, sőt akár többszörösen is, mindenképpen normális szervi működésre utal.

A kérdés másik része, hogy akkor miért nem élvezi, sőt nem is kívánja a szexet, noha orgazmusra például önkielégítés során képes.

HIV fertőzés tünetei a szájban (Fotóval!)

HIV fertőzés következtében,hányadik hónaptól alakulhat ki az Oral Hairy Leukoplakia (Hajas sejtes leukoplakia) a száj nyálkahártyáján? Előidézheti ezt a betegséget más vírus, vagy immunszupresszió?

HIV-fertőzés tünetei a szájban

Azon nem szabad csodálkozni, hogy egy olyan aktusban nem leli örömét, amelytől előre fél és amely inkább okoz fájdalmat, mint gyönyört. A szexhez való negatív viszonyulásának mind fizikai, mind lelki oka lehet. Előbbiek kiderítésében és kezelésében nőgyógyász segíthet.

A közösülést fájdalmassá teheti például a hüvely szárazsága (akár alkati dolog, akár a nem megfelelő előjáték okozhatja, kitartóbb előjáték vagy síkosító segíthet); krónikus kismedencei gyulladás; hüvelyfertőzés, -gyulladás, -irritáció; korábbi nőgyógyászati műtét, akár gátmetszés hege; kismedencei cysta stb.

Pszichés gát is állhat az orgazmus útjában

A korai fájdalmas együttlét traumája, a szextől való öntudatlan félelem, a párkapcsolat problémái, a partner tapasztalatlansága, a terhességtől való félelem és még sok egyéb pedig olyan pszichés gátat eredményezhet, amely megakadályozza, hogy kívánja és élvezze a szexuális együttlétet. Ezek felderítésében és megoldásában is sok segítséget nyújthatnak a megfelelő szakemberek: pszichológus, párterapeuta, szexuálterapeuta.

Mindenképp javaslom tehát nőgyógyász felkeresését, valamint azt, hogy problémáit a partnerével is őszintén beszéljék meg. A megoldás talán sokkal egyszerűbb, mint remélni merné.

Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvosForrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.