• Fájdalmas együttlét - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tisztelt Doktor Úr! Nemi életi problémámmal fordulok Önhöz, elkeseredett 57 éves nő vagyok, 3 éve kezdődött az, hogy a nemi közösülés irtózatos fájdalommal jár! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Doktorúr!


    Elkeseredett 57 éves nő vagyok, 3 éve kezdődött az, hogy a nemi közösülés irtózatos fájdalommal járt, égett, csipett, stb. Emiatt sajnos az akkori párkapcsolatom is tönkre ment. Elmentem a orvoshoz, ahol megállapitották, hogy hüvelyhám sorvadásom van, melyre ösztrogén kenőcsöt kaptam, de nem sok minden változott, sőt ennek rengeteg mellékhatása is van, így bizalmatlan is voltam vele.
    Erről az oldalról a javulási lehetőséget is feladtam, ami még nem elég: ezzel egyidőben, azaz szintén 3 éve elkezdődött még plusz a szőrzetem kihullása is. Most ott tartok, még ha tudnám a fájdalmat bírni is, szégyellem a szeméremrészen a szőrzet hiányát.
    Úgy érzem, fiatal vagyok még, hogy végleg feladjam az életnek ezt az ajándékát, ami az együttlétet illeti, és persze az ezzel járó párkapcsolatomat is. Valaha még normális életet élhetek? Van-e valami más gyógyitása ennek, vagy nyugodjak bele, hogy a sors velem igy rendelkezett?

    Kedves Kérdező!

    Sajnos a hormontermelés csökkenésével bizony a női nemi szervek duzzadtsága és vérteltsége is lecsökken és persze így a szexuális élet is egyre kellemetlenebb.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    Én mindenképpen az ösztrogén kenőcs használatát javaslom. Amennyiben nincsen semmi szívbetegsége, akkor akár a hormonpótlást is meg lehet próbálni. Ezt szájon át szedve vagy tapasz formájában. A harmadik lehetőség, hogy helyi gyógynövényes készítményeket használ.

    Őszintén szólva nehéz a helyzet, de talán minden tekintetben a hormonpótlásnak van legjobb hatása, kétségtelen, hogy annak potenciális veszélyei is lehetnek, tehát mindenképpen orvosi ellenőrzés mellett kell szednie.

    (WEBBeteg - Dr. Zsirai László, nőgyógyász)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mit tegyek a hőhullámok ellen? - Az orvos válaszol

    A menopauza miatt erős, hirtelen hőhullámaim vannak, ami a munkámban is zavar. Mit tehetek ellene? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A menopauza 5 leggyakoribb tünete

    A menopauzával összefüggésbe hozható tünetek nagy része valójában a perimenopauza időszakában jelentkezik. Míg egyes nők különösebb komplikációk vagy kellemetlen panaszok nélkül esnek át a menopauzán, másokat már a perimenopauzától kezdve legyengítenek, kimerítenek a tünetek, melyek akár évekig is tarthatnak.

    Miért gyakoribbak nőknél a szájüregi problémák?

    A nőknél sokkal gyakoribbak a szájüregi problémák, melynek hátterében az őket érő hormonális változások állhatnak. A hormonális változások nemcsak a fogíny vérellátását befolyásolják, hanem szervezetünk reakcióját azokra a toxikus anyagokra is, melyekből a lepedék képződik.

    Férfihormonnal a női vágy növeléséért

    A változókorban számos más tünet mellett a nők szexuális vágya is jelentősen csökken. Egy ausztrál kutatócsoport erre a problémára próbált megoldást találni.

    A menopauzát kísérő tünetek kezelési lehetőségei

    A menopauzát kísérő tünetek kezelhetőek, illetve a szövődményként kialakuló betegségeket meg lehet előzni. Mielőtt bármelyik kezelési formát választja, beszéljen orvosával a lehetőségekről és a kockázatokról.

    Koleszterin: változókorban nő a kockázat

    Sok nő gondolja, hogy a szívinfarktus, a stroke elsősorban a férfiak betegsége. Ez a statisztikai adatok szerint 50 éves korig igaz is, viszont a menopauza idején a szervezetben bekövetkező hormonváltozások miatt a nők veszélyeztetettsége utoléri a férfiakét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA