• Veseelégtelenség kérdés folytatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        jelenlegi labor eredményei: RR: 148/102-144/102 Hgmm, P: 71-69/min Fvs 9.4, Vvt 5.42, Hgb 158, Hct 0.45, thr 251, we 32, glu 5.7, got 12, gpt 28, ggt 66, alp 345, chol 6.3, tg 4.97, hdl 1.79, hs 575, Cn 14.9, Kreat 303, GFR 22 ml/min, Na 144, K 4.1, Cl 110, ca 2.4, crp 9.5, vizelet:1010, 6, neg, ül:neg  Az utóbbi vizsgálatkor(januárban)a meglévő gyógyszerek mellé kapta a Tritace HCT 5/25 (napi1x1)tablettát, amit ma lecseréltek Depressan tablettára (napi 2x1) Hozzáteszem, mert megijedtünk a gyors vesefunkció romlásától.Egyébként nem volt rossz közérzete, jól érezte magát. Akkor mitől romlott? Nem érzékelt a romlás alatt semmit.Jól tettük, hogy gyógyszert váltottunk? Van remény a gyógyulásra, lesz még a GFR legalább 50, vagy csak a dializist tudjuk késleltetni? Elnézést ha hosszú voltam.Válaszát előre is köszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a veseelégtelenség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A fenti részletes beszámoló alapján azt írhatom, hogy az ilyen jelentős javulás, ami történt, nagyon jó eredmény. A fenti gyógyszerelés és diéta minden kezelendő  részletre kitér. Ehhez nem nagyon lehet hozzátenni semmit. A rossz hírem az, hogy sajnos további lassú romlás várható, 5-20 év alatt nagy valószínűséggel végstádiumú veseelégtelenség alakul ki, de minél megfelelőbb a terápia és az életmód, ez az idő annál hosszabb lehet. 15 ml/min alatti GFR értéknél nem érdemes tovább halogatni a kezelést mivel a későn megkezdett terápia megrövidíti a várható élettartamot ill. mindenképpen a transzplantációs listára helyezést kell előnyben részesíteni (lehetőleg még a dialízis kezelés előtt! )


        Kérdés: 2010-03-02 10:49:22; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jelenleg urológushoz járok már egy ideje. A problémám az, hogy állandó derékfájdalmaim vannak, a bal vesém kevés százalékban működik (20 valamennyi %). Az urológusom szerint tágulatom van, ami érthető, viszont ennél többet nem tudnak...
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése