• eGFR szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A nyáron feltett kérdésemre a válaszát nagyon köszönöm. Azóta megtörtént a műtét. Sajnos 9-es eGFR-rel most késélen táncolok a dialízis szempontjából. Most az lenne a kérdésem, hogy a dialízis heti háromszori alkalma az mindenkinél egységes vegy állapottól függő? A másik kérdésem pedig: ha megkezdik a dialízist, akkor a karbamid és kreatinin szintem lecsökken? Tehát az eGFR szinten normalizálódik? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a veseelégtelenség témában

        Kedves Kérdező! A dialízist heti három alkalommal szokás végezni. A kezelés gyakorisága és időtartama az állapot függvénye, melyet a kezelést végző orvosok határoznak meg. Közvetlenül a dialízis kezelést követően a vesefunkciós értékek átmenetileg javulnak, majd visszatérnek a korábbi kóros értékekre. Remélhetőleg bekerül a transzplantációs programba, ami tartós megoldást jelenthet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2014. január 09., 13:38; Megválaszolva: 2014. január 17., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése
        Üdvözlöm! A tünetek a következők: Éjszaka közepén megébredek, 2-3 óra körül, enyhe vizelési ingerrel, vesetájéki sajgó fájdalommal, általában merevedéssel. Neha ki tudok menni wc-re és aztán visszaalszom, de ettől függetlenül...
        T. Webbeteg orvosai! Én a néni unokája vagyok. Nephropathiával kezelik havonta a nephrológián. Cukor-, szívbeteg, rosszak a vénái, a veséje miatt köszvényes is, nagyon fáj a lába, van betokosodott epehólyagja, műtötték 15-20 éve vesekő...
        Tisztelt Doktor Úr! SLE-m van és 3 hónapja minden laborvizsgálat fehérjét mutat a vizeletben. egyelőre 200-400 mg között, korábban volt 2g körül is, de most csak ennyi. A kérdésem az lenne hogy ezt mennyire kell komolyan vennem tekintettel a...