Labor értékek

Tisztelt Dr. Nő! Labor értékben szeretném kérni a véleményét. Vörösvérsejtszám: 3.7 Hemoglobin: 119 Hematokrit: 0.36 LYMPH: 21.9 EO: 7.8 Vvt: 54 Karbamid: 26.6 Kreatinin: 185 eGfr: 32 Kálium: 5.6 Alkalikus foszfát: 234 24 h vizelet: 3500 ml, vizelet fehérje: 4.06 2 stroke-n átestem, inzulinos beteg vagyok. vércukraim 6-8 között van,vérnyomásom 120/80-130/80, pulzus 70-80 sok vizet iszom, diétát betartom. Egfr folyamatosan csökkent, 1 éve 30-40 között van.Évek óta vesegondozóba járok, ahol fél évente kérnek vérvételt, megmutatom, és annyit mondanak, hogy jó, fél év múlva találkozunk. Nagyon félek tőle, hogy vesedialízis lesz belőle. Mikortól alkalmazzák a dialízist? vagy mit tudnék tenni, az értékek javítása érdekében, valamilyen kezelés, gyógyszer, vitamin. Köszönettel: Ferenc

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza veseelégtelenség témában

Kedves Ferenc!

A vesefunkció ezek alapján krónikus. Amíg a vizelet egyezik a kb bevitt folyadékkal addig működik a veséje. Folyamatos kontroll javasolt, lehet háziorvosáltal 2-3 havonta. Amíg a vizelet nem csökken nem kell elméletileg dialízis, bár mástól is függ (pl ne legyen jelentős oedema) . Előre nem lehet jósolni, ha megtesz mindent és van kontroll akkor lehet látni egy esetleges romlást. Sajnos nem tud mást mit tenni.

Kérdés: 2020. június 25., 18:05; Megválaszolva: 2020. június 26., 23:13
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...