• Komplikált húgyhólyaggyulladás, végbélrepedés, hüvelygomba, veseciszta.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már évek óta szenvedek felfázásban. A háziorvosom mindenféle antibiotikumot írt fel(mint például: Augmentin, Aktil, Hotemin) , amelyek használtak is, csak a gyógyszerszedés időszaka után hüvelygombám lett állandóan...lehet ezektől a gyógyszerektől. Aztán mondtam is neki, és egy újabb felfázásra felírta az Ospen-t, amitől szerencsére nem lett hüvelygombám. Nőgyógyászhoz is elég gyakran járok, ők is csak a Canesten kombit írták fel, amitől elmúlik egy időre, viszont egy felfázás után megint kialakul. Nem tudom, hogy mi köze van egymáshoz. Olvastam még a vesecisztáról. Régen kiderült, hogy 2 cisztám van, és arra jutottam a leírtak alapján, hogy az lehet az oka. Ön szerint? Nem szeretnék már gyógyszereket szedni. Pár napja újból éreztem, hogy megint felfáztam. És direkt nem mentem el orvoshoz, mert megint ugyanaz lenne. Sok folyadékot fogyasztottam, amitől elmúlt. Viszont ma reggel megint hüvelygombát észleltem. Nagyon elegem van ebből. Kérem segítsen. Ezeken kívül még biztos, hogy végbélrepedésem van, és gyulladásos bőrfüggölyöm is, mert utána olvastam és a tünetek megegyeznek. A leírt panaszok alapján ön szerint minden összefüggésben van? Az egyik oka a másiknak? És a végbélrepedés okozhatja e a hüvelygombát vagy akár a felfázást. Nem tudom, hogy mivel kezdjem a "nyomozást", tehát hogy melyik orvoshoz menjek el először. Egy ismerősöm azt is ajánlotta, hogy a felfázásnál el kell menni urulógushoz, és kitenyésztetni a baktériumot, hogy arra megfelelő antibiotikumot írjanak fel, és kikezeljék. Azt is mondta, hogy ha túl sok antibiotikumot szedek, amitől nem múlik el, annyiszor mutálódik az a baktérium, ami okozza és nehéz véglegesen meggyógyítani. Van ebben igazság? Szeretném, ha komolyan válaszolna minden kérdésemre, ugyanis nagyon fontos lenne. Addig nem is megyek el semmiféle orvoshoz. NAgyon szépen köszönöm előre is.

        Dr. Boros Miklós válasza a felfázás témában

        Tisztelt Kérdező! Az antibiotikus kezelés mellékhatása hüvelygomba, így alkalmazását csak abban az esetben kell végezni, ha a vizeletvizsgálat igazolja a fertőzést. Önmagában csak a tünetre adni ilyen gyakran nem célszerű. Tünet esetén történjen vizeletvizsgálat és tenyésztés. A végbélrepedés kezelése miatt keressen fel sebészeti, proctológiai szakrendelést. Ez a húgyúti fertőzésekkel nem áll összefüggésben, mint ahogy a vesecysta sem. Javaslom a zuhanyzást WC használat után, így lehet csökkentei a fertőzés esélyét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 18., 11:28; Megválaszolva: 2010. június 20., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés