Felfázás és gyomorszáji fájdalom

Tisztelt Doktor úr! Felfázásomra szeretnék megoldást találni. 21 éves vagyok, és eddig sosem voltam felfázva, viszont egy hónapja igen. Nagyon lázas lettem egy napig, és alig akart lemenni, de nem mentem orvoshoz mert aztán elmúlt. Viszont nagyon fájt a hasam, nagyjából a gyomorszájamnál. Lehetséges, hogy a fertőzés miatt? Nem voltak gyomorpanaszaim, étvágytalanság, hányás, hasmenés vagy ilyesmi. Aztán meg is jött közben, most viszont egy hete késik. A testvéremnek ugyanilyen gondjai vannak körülbelül egy éve, de csak orvostól orvosig küldik laborvizsgálatokra, de megoldást még nem találtak rá. Ezért nem mentem eddig orvoshoz, de szerdán el fogok menni. Csak tudom, hogy onnan is tovább leszek küldve, addig viszont nagyon fáj nekem. Tőzegáfonya tablettát vettem be, meg fájdalomcsillapítót, de csak egy ideig hat. Erre szeretnék valami megoldást, vagy valami gyógyszert, ami elmulaszthatja, vagy, hogy egyenesen a megfelelő orvoshoz kerüljek. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Tóth Dorottya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza felfázás témában

Kedves Tóth Dorottya!

Családorvosánál végeztessen vizelet vizsgálatot! Ha az negativ/ tehát nincs genny a vizeletben, kizárható a gyulladás/ ne menjen sehova, előbb csináljon egy jó meleg ülőfürdőt- cickafark teából, kamillából vagy tőzegáfonyából és igyon meg 1, 5l ásványvizet /nem buborékos/ 1-2 órán belül. Ezt ismételni is lehet 2-3 napig. Ha nem szünik a fájdalom, akkor valóban szakorvosi vizsgálat kell!

Lényeg: a melegviz/ülőfürdő/ és a bőséges folyadék, mely "átmossa" a hólyagot, megszüntetheti a "felfázásos" panaszokat. Érdekel, hogy eredményes volt-e a kura! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 16., 18:41; Megválaszolva: 2015. február 16., 20:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés