• Megoldás a pozitiv pct-re?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nálam nemrégen állapították meg a pozitíz pct tesztet. sajnos nem volt látható élő spermium a látótérben. Több helyen olvastam, hogy eredményes lehet, ha ilyen esetben fél éven keresztül óvszerrel védekezünk, mert kihalhat az immunválasz ennyi idő alatt. Úgy döntöttünk, hogy ezt most végigcsináljuk, viszont készükünk inszeminációra is. Az a kérdésem, hogy az inszeminációval megszakadna-e ez a dolog, utánna újra kellene kezdeni a fél éves várakozást, mert akkor inkább nem megyünk egyenlőre inszemre.

        WEBBeteg szakértő válasza a andrológia témában

        Tartós eredményt a fél éves kihagyás után még nem tapasztaltam (igaz, igen kevesen próbálkoznak vele), az immunválasz újra, gyorsan kialakul. Magam részéről javaslom az inszeminációt, s majd az első gyermek után (utána egy darabig valószínűleg úgyis védekezni fognak) lehet ezzel próbát tenni. Ugyan nem tudom, hogy Önök hány évesek, de az időfaktorral (főleg, ha 30 év fölött járnak) igencsak vigyázni kell, hiszen nem biztos, hogy az első próbálkozás/ok mindjárt sikerrel is járnak, és köztük kellő időt kell tartani!


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-03-09 10:55:27; Megválaszolva: 2010. március 09., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: