Miért nem jön a baba?

Tisztelt doktornő! A segitségét szeretnénk kérni mert nagyon elvagyunk keseredve. A párommal nagyon szeretnénk már babár tavaly óta probálkozunk eddig sikertelenül. Volt már andrológiai vizsgálaton még tavaly ahol baktériumot találtak az ondóba amire Levoxát 14 napig majd Doxicyllint 40 napig kellet szedni szinkronban mind a kettőnknek. A spermium száma akkor 8 millió/ml. a mozgás 66%-os volt az antibiotikumok beszedése elött.Utánna 2 hét pihenő ismételt ondó tenyészet amiben már csak E-coli volt 10/2-es csireszámban.Erre supraxot szedett a párom 10 napig. Az új andrológiai vizsgálat a gyógyszer elhagyása után 9 napra rá volt aminek lesúlytó lett az eredménye. Spermaszám: 5millió/ml. mozgó: 75% élénk 45% Kp.élénk 20% alig haladó 10% álló 25%. A párom orvosa azt mondta hogy nem tudja mitől lett kevesebb mivel hormonálisan rendben van és prosztatagyulladása nincs. Azt szeretnénk ezzel kapcsolatban kérdezni hogy mi okozhatta ezt a hirtelen csökkenést illetve nem lett-e túl korán elvégezve eza vizsgálat. Valamint milyen esélyeim vannak a spontán teherbe esésre? Milyen készitményt lehetne alkalmazni a spermaszám növelésére? Válaszát előre is köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza andrológia témában

Az spermaszám már kiindulásként is alacsony volt. Ilyen antibiotikus kúra után csoda, hogy csak 5 M-ra esett vissza (ez a kezelés gyakori velejárója) . Kúra után egyébként érdemes minimum 4-6 hetet várni az újabb vizsgálattal. Sajnos ilyen spermiumszámmal a spontán teherbeesés esélyei kevés (de nem nulla) . Andrológiai szempontból a gyulladás megszűnése után inszeminációval kellene folytatni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 20., 19:30; Megválaszolva: 2011. március 06., 19:29
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Véres váladék a vizeletben?
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?