• Meddőség és impotencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Én 26, férjem 50 éves (inzulinos cukorbeteg). Már nagyon régóta szeretnénk gyermeket, de nem jött össze spontán módon. Lassan két éve elmentünk egy meddőségi központba, ahol kiderült, hogy férjemmel van a gond. Többszöri mintaadás történt, hol OAT volt az eredmény, hol meg nem történt ejakuláció, ill. nem találtak spermát. Most nagyon el vagyok keseredve, mert (az orvosok a cukorbajnak tudják be) merevedési problémák is fennállnak. Ha megengedi, akkor nem szégyenlősködnék: az elmúlt 6 hónapban 4-szer 5-ször ha sikerült szeretkeznünk. Félre ne értse, nem a szexet hiányolom, hanem a gyermektelenségbe őrülök bele!!! Így nem merünk és nem is akarunk belevágni egy lombikba (már volt egy stimuláció, csak nem reagált rá jól a petefészkem), hogy 1% az esély a mintaadásra. (Tudom, hogy létezik herebiopszia, de azt több okból sem szeretnénk) Elnézést, hogy ilyen hosszan........ A kérdésem az lenne, hogy lehet-e (és hogyan) donor spermát használni? Milyen feltételei vannak? Anyagilag és lelkileg sem lenne akkora teher......

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        A donor sperma felhasználásáról a meddőségi központban tudnak részletes felvilágosítást adni - alkalmazása akkor jön szóba, ha saját spermium nyerése nem jön szóba vagy a férj valamilyen bizonyíthatóan örökletes és súlyos, génekkel átvihető betegség hordozója és a spermium donációt a pár is elfogadja. Egyébként lehetőség van a spermiumok előzetes lefagyasztására, így megelőzhető amitől félnek - hogy a kérdéses időben nem tudnak spermiumokat kinyerni. Amennyiben a spermakép annyira rossz, hogy kérdéses azok megtermékenyítő képessége, lehetséges - amennyiben kellő számú petesejt stimulálható - hogy azok egyik részét ugyanabban az időben saját, másik részét a donor spermiummal termékenyítik meg.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 06., 22:52; Megválaszolva: 2010. november 14., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés