Mit befolyásolnak az Ig értékek?

Tisztelt Szakértő. Andrológus segitségét szeretném kérni. Sima urológiai kivizsgáláskor normospermia igazolt. Meddőségi kezelés során MAR teszt eredményekor IgA 20/10/70%, IgG 10/10/80% spermaszám 52M, ebből 50% célirányosan mozgó. Erre az eredményre nőgyógyász orvos azt mondta gyenge. Gyengék az Ig értékek! Ebben az eredményben 3 bacilus volt amire kapott antibiotikumra érzékeny kezelést. Szeretném megtudni mit befolyásolnak az Ig értékek. Mit jelentenek? Mihez van közük? Köszönöm szépen. Anna

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza andrológia témában

Kedves Anna! Nem egészen világosak a leírtak. A spermakép leírása kissé idejétmúlt, de megfelelőnek tűnik. A MAR tesztből Ig szintek nem határozhatók meg, csak kötődési % ami itt hiányzik. Kérdés, hogy az említett Ig szinteket honnan nézték (vérből, esetleg ondó váladékból -bár ez utóbbit kizárnám)? Esetleg nem spermium ellenes antitest szintet határoztak meg? Terápiás "konzekvenciája" ettől függetlenül mindezeknek sajnos vajmi kevés. Az önök esetében - ha jól sejtem a kivizsgálás gondolatmenetét az un. PCT (postcoitalis = együttlét utáni méhnyaknyák) vizsgálat eredménye lenne mérvadó. További kérdés: a normozoospermia mellett pyospermia (gennyes ondó) is igazolódott, illetve milyen baktériumok tenyésztek ki?

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 03., 08:22; Megválaszolva: 2011. február 08., 18:39
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés