SM és a sex

 Dr Csanádi Gábor doktorúrtól kapott válaszához, amit köszönök, a felvetéseire válaszolnék és továbbiakban kérdezném mit ért azalatt, hogy az SM lokalizációjától is függ a válasz. Egyébként a gyerekkori bronh. asthmát szerintem kinőttem, más problémám nincs. A SM és szex korábbi kérdésemben a 48 éves korom mennyire befolyásolja a kérdést? A legfőbb SM panaszaim egyensúly és járás zavar főleg 2 km gyaloglás után és persze a szokásos SM panaszok fáradékonyság mozgásban és gondolkodásban, de jelenleg még kontrollerként dolgozom. A válasza kifejtését azért is köszönöm, mert a szakmám nem eü-i, hanem közgazdász. Köszönettel Előző kérdésem és a kapott válasz:  Tisztelt Doktor Úr! Férfiúi kérdésem volna főleg hasonló nemű orvoshoz. 2007-től vagyok regisztrált SM beteg, de már korábban is meg lehetett a betegségem, mert 2006 óta vabnnak szekszuális, pontosabban merevedési problémáim. Kérdésem: Lehetnek-e a panaszaim tartós stressz (miatt: magas lakás hiteltartozás, válás,, munkahelyelvesztés, komoly környezetváltozás, tartósan hiányzó nemi élet) vagy csak az SM miatt van? Milyen megoldások létezhetnek? Ttudok-e így újabb kapcsolatot, létesíteni? Lehet-e megoldás hiszen nem vagyok még öreg. A legfiatalabb gyermekem most 7 év es. Előre is köszönöm a doktor úr válaszát. [email protected] 2010-10-25 13: 16 A felsorolt tényezők napjainkban a merevedési zavar legtípusosabb okozói. Ezek mellett az életkor sem értékelendő alá. Az SM főleg lokalizációjától függően, de időnként okozhat merevedési zavart is, nehéz lenne biztosan kizárni. Kérdés, hogy nincs-e egyéb betegsége (pl. magas vérnyomás, szív, tüdő, gyomorbaja) illetve nem szed-e merevedést befolyásoló gyógyszereket? A probléma kezelése ezek ismeretében illetve a szervi ok kizárása után lehetséges. Új kapcsolatot pedig nyugodtan merjen kezdeményezni, biztos vagyok benne, hogy a merevedésére is jó hatással lesz! Ennek feltétele, hogy a partnere tudjon a problémáról és kellő megértéssel viseltessen, máskülönben a kudarctól való túlzott félelem csak elmélyíti a gondot. 2010-10-27 22:

Dr. Csanádi Gábor válasza andrológia témában

Elsőként elnézést a késői válaszért! Az SM lokalizációja alatt azt értjük, hogy a központi idegrendszerben (agy-gerincvelő) hol találhatóak az SM gócai (melyek azok a területek, ahol az idegsejtek védőhüvelye károsodott) . Amennyiben ezek a merevedésben szerepet játszó területeken helyezkednek el, értelemszerűen ilyen panaszhoz vezethetnek - leginkább a gerincvelő érintettségére lehet jellemző. Az életkora alatt arra utaltam, hogy az ötödik X környékén gyakorta tapasztalható az un. férfi klimax/andropausa ami a ffi nemi hormonok életkortól függő változása révén okozhat merevedési panaszokat.

Kérdés: 2010. november 11., 11:12; Megválaszolva: 2010. november 20., 16:38
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Azoospermia
Tisztelt Doktór Úr! Párommal 2 és fél éve tervezzünk babát, (ő is 27 éves) de eddig még nem sikerűlt.Én már talán minden vizsgálaton túl...
Andrológia - FSH érték
Szeretném tudni, hogy mit jelentenek a férjem vizsgálatához kapcsolódó következő véreredmények: LH/FSH hányados - 0, 52 Prolactin - 112 FSH - 26, 6...
Tesztoszteron
Tisztelt Dr! 28 éves lisztérzékeny beteg vagyok és minimális arcszőrzetem van, gyakorlatilag szinte csak az államon az is igen gyér, a korom...
Miért nem jön a baba?
Tisztelt doktornő! A segitségét szeretnénk kérni mert nagyon elvagyunk keseredve. A párommal nagyon szeretnénk már babár tavaly óta probálkozunk...
Mit befolyásolnak az Ig értékek?
Tisztelt Szakértő. Andrológus segitségét szeretném kérni. Sima urológiai kivizsgáláskor normospermia igazolt. Meddőségi kezelés során MAR teszt...