Embólia, daganat

Január végén nagyon fájt a hátam, nagyon fáj a köhögés, lázas is voltam, pár napot otthon feküdtem. Orvosnál nem voltam, csak lázcsillapito, ACC, aspirin c. Majd mentem dolgozni. Ezután voltam tüdőröntgenen, majd visszahivtak és közölték hogy 3, 5 cm daganat van a tüdőmön.Na ez teljesen kiborított. Másnap másik orvosnál voltam, ő elküldött mellkas CT-re és ott nem friss tüdőembóliát állapítottak meg. Napik 2x 0, 6-os Clexant kapok. Azóta már volt ismét mellkasfelvétel, CT is változás nincs. Március elején bronchoscopia is történt, negativ eredményt mutatott. Január óta köhécselek, folyton van torokváladékom, de szintelen. Most kaptam antibiotikumot (kLACID) és ettől szinte már nem is köhögök. Idönként pánikbetegségtőr rám, amikor vizsgálatokra kell menem, mert rettegek a daganattól. Xanaxot szedek erre. Most a napokban próbálnak belőle mintát venni, mert nincs változás. De nem lehet, hogy ez a kezeletlen tügőgyulladás maradványa? Vagy a tüdőembólia nyomai? Trombózisom nem volt, viszont kimutatták nálam a leiden mutációt, Heterozigóta vagyok. Lányomnak 16 évesen volt trombozisa és két oldali tüdőembóliája. Nekem volt 2 szülésem,, műtétem de nem volt probléma. Idegileg megvisel ez az egész, jól érzem magam, az étvágyam az nem nagyon jó, mert már a gyomorpanaszaim is vannak, lehet sok a savam, megyek majd gyomortükrözésre is. súlyom állandó: 162 cm magas és 60 kg vagyok. Lehet a betegség elején 2-3 kg-ot ledobtam mert az idegességtől nem tudtam enni. Most azonban tartom a sulyom. Rettegek a daganattól. Elküldöm az első CT eredményt. Nagyon megköszönöm a válaszukat. Tisztelettel.

Dr. Molnár Anna válasza tüdőrák témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben az elkészült képalkotó vizsgálatok (röntgen, mellkas CT, bronchoscopia) segítségével nem sikerült egyértelmű diagnózist felállítani és az alkalmazott kezelés (Clexane, Klacid) mellett bár panaszai enyhültek, de az Ön gyógyító orvosok a "láott képpel" nincsenek megelégedve, az elváltozás visszahúzódása nem látható, valóban csak a mintavétel elvégzésével lehet biztosat mondani!

Kérdés: 2011. március 31., 04:27 ;Megválaszolva: 2011. április 02., 11:29
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Daganat
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
Tüdődaganat, sugárterápia utáni...
2014.08.13-án jobb alsó bilobectomiát végeztek.Szövettan: CARCINOMA PLANOCELLULARE NON KERATOSUM INVASIVUM PULMONIS, Gr. III, pT2b, pN1 (HILUSI...
adenocarcinom tüdőrak