• Daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr, Doktornő! Édesapámnál 2017-ben rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak. 4 kemoterápiát és 30 sugárkezelést kapott. Majd Tarcevat szed azóta. Megviselték a kezelések, de jobban lett, sőt orvosa elmondása szerint ma már tiszta a tüdeje, a daganat helyén már csak egy forradás van. Apukám ezt a szedett artimisin olajnak tulajdonítja. Nemrég a nyakán tapintott ki egy csomót. Orvosa annyit mondott, hogy a tüdejéről átvándorolt egy nyirokcsomóra a daganat (??) Ez ÁTTÉT? Egy ismerős nagyon megijesztett, hogy nagy a baj, mivel ez 5-7-szer erősebb és nagyon kevés esélye van, hogy ezt túlélje. Kérem legyen kedves megnézni a leletet, mert ez az információ hiány kétségbe ejtő! Valóban ekkora a baj? Lehet fog kapni újra 10 sugárkezelést, ez segíthet? Sajnos nem engedte a rendszer a kép becsatolását. Ezt majd elküldeném e-mailben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Edina

        Dr. Gyulai Nóra válasza a tüdőrák témában

        Kedves Edina! Azt ajánlanám mindenképp, hogy ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának tegye fel. Én nem tudhatom, hogy az onkoteam milyen kezelési javaslatot fog tenni. Ha ön 65 éves és az édesapjáról van szó, akkor vélhetőleg ő 90 éves körül van, ilyenkor meglehetősen behatároltak a kezelési módok illetve a daganattól független várható élettartam. Az ismerőse, aki azt mondja, hogy 5-7 -szer erősebb a daganat, egyáltalán nem ért a dologhoz, ezért javaslom a beteg kezelőorvosával való konzultációt. A történt alapján ő egy nagyon jó szakember és eddig is édesapja a lehető legjobb és legkorszerűbb kezelést kapta.


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 20., 13:37; Megválaszolva: 2019. április 03., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: