Daganat

Tisztelt Doktorúr, Doktornő! Édesapámnál 2017-ben rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak. 4 kemoterápiát és 30 sugárkezelést kapott. Majd Tarcevat szed azóta. Megviselték a kezelések, de jobban lett, sőt orvosa elmondása szerint ma már tiszta a tüdeje, a daganat helyén már csak egy forradás van. Apukám ezt a szedett artimisin olajnak tulajdonítja. Nemrég a nyakán tapintott ki egy csomót. Orvosa annyit mondott, hogy a tüdejéről átvándorolt egy nyirokcsomóra a daganat (?) Ez ÁTTÉT? Egy ismerős nagyon megijesztett, hogy nagy a baj, mivel ez 5-7-szer erősebb és nagyon kevés esélye van, hogy ezt túlélje. Kérem legyen kedves megnézni a leletet, mert ez az információ hiány kétségbe ejtő! Valóban ekkora a baj? Lehet fog kapni újra 10 sugárkezelést, ez segíthet? Sajnos nem engedte a rendszer a kép becsatolását. Ezt majd elküldeném e-mailben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gyulai Nóra válasza tüdőrák témában

Kedves Edina!

Azt ajánlanám mindenképp, hogy ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának tegye fel. Én nem tudhatom, hogy az onkoteam milyen kezelési javaslatot fog tenni. Ha ön 65 éves és az édesapjáról van szó, akkor vélhetőleg ő 90 éves körül van, ilyenkor meglehetősen behatároltak a kezelési módok illetve a daganattól független várható élettartam. Az ismerőse, aki azt mondja, hogy 5-7 -szer erősebb a daganat, egyáltalán nem ért a dologhoz, ezért javaslom a beteg kezelőorvosával való konzultációt. A történt alapján ő egy nagyon jó szakember és eddig is édesapja a lehető legjobb és legkorszerűbb kezelést kapta.

Kérdés: 2019. március 20., 13:37; Megválaszolva: 2019. április 03., 08:19
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák agyi áttéttel
Műteni vagy nem műteni?
adenocarcinom tüdőrak
Előrehaladott tüdődagana
Tisztelt Ildikó! Meglehetősen távoli, de szívemnek igen közeli rokonomnál, nagyapámnál nagyfokú, gyors ütemű, (a tünetek az utóbbi 3-4...