Tüdődaganat vagy más betegség? Kérem őszínte válaszát!

Édesapámnak 2 éve rosszindulatú vastagbélrákja volt, melyet sikeresen eltávolítottak, áttét egyik szervén sem volt. 12 alkalmas kemoterápián vett részt, folyamatos ellenőrzések mellett. Ebben az évben a mellkas rtg-jén kisebb lágyrészárnyékot fedeztek fel nála, ezért beutalták Mellkas CT-re. A mellkas CT eredménye a következő: "A bal oldali 6. segmentumban subpleuralisan egy 6mm-es, a hilus közelében pedig egy 3 mm-es lágyrészképlet látható, mely a kontraszanyagot mérsékelten halmozza. Egyéb körülírt densitáseltérés a tüdőparenchymaban nem látható. Pleuralis folyadék nem ábrázolódik. Pathologiás nyirokcsomók nem láthatóak. A szívüregek, nagyerek kontrasztanyagtelődése szabályos. A felhas metszeteiben kóros eltérés nem található. Vélemény: A februári felvételekkel összehasonlítva: A bal oldai 6. segmentumban novumként két apró lágyrészképlet jelent meg. " Az lenne a kérdésem, hogy egy tüdőrák vagy sem? A vérképe tökéletes volt, nem volt vele semmi baj. Kontrollt három hónap múlva írtak ki, az lenne a kérdésem, hogy nem késő egy ilyen vizsgálatot ennyi ideig halasztani? Sajnos a vizsgálatot végő orovs semmit sem mondott. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tüdőrák témában

Tisztelt Kérdező!

A CT által leírt elváltozás lehet áttét, tüdődaganat, de jóindulatú eltérés is. Az elváltozás mérete és CT megjelenése alapján ezt még nem lehet eldönteni. Javaslom, hogy legyen egy tüdőgyógyászati szakvizsgálat és amennyiben lehetséges, szövettani mintavétel, ha növekednek.

Kérdés: 2012. május 02., 21:58; Megválaszolva: 2012. május 03., 23:12
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Lehet e daganat? Tüdő rák?
Gyógyulási esélyek
Tüdőn áttét