• Duphaston, terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Farkas Ágnes Doktor NŐ!

        Köszönöm válaszát. Az lenne még a kérdésem, hogy a Duphastont a 12. hét végéig vagy elejéig kell szedni. És ez idő után kell csökkenteni, vagy eddig az időig kell lecsökkenteni? Nekem azt mondták, hogy a 12. hétig. Mi van ha egyik napról a másikra akarják velem abbahagyatni, mert olyanról is hallottam. Akkor gond lehet? Kérhetem az orvost, hogy én folyamatosan szeretném csökkenteni, vagy azt sértőnek találná, hogy beleszólok a munkájába. Még egy kérdésem lenne. A 2 héttel ezelőtti uh alapján 8 hetes lennék a mostani alapján 9 hetes. Ilyenkor mindig az utolsó uh a mérvadó? Köszönöm. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi kor témában

        Kedves Anita!

        A betöltött 12. hét után kell fokozatosan csökkenteni a gyógyszer. Erre mindig figyeljen, hogy amikor hetekről van szó, akkor mindig a betöltött hétről van szó. Most hirtelen nem emlékszem, hogy mennyi Duphastont kap, de ettől is függ a fokozatosság, a lényeg, hogy nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni, mindenképpen kérje a fokozatosságot.

        Az UH-ok közül a terhességi kor mindig az első UH alapján (vagy amikor megjelent a szívműködés) a legpontosabb, ezt követően nem lehet változtatni a terhességi kort, hiszen minden baba máshogyan fejlődik, vannak, akik lemaradnak, és vannak, akik nagyra nőnek. Időnként fejlődési lemaradásra is így derülhet fény, hogy egy baba pl. kisebb a terhességi korához képest... Tehát Ön is ezt vegye figyelembe, hogy terhességi kort a későbbiekben végzett UH alapján nem módosítunk. Attól viszont nem kell megijednie, hogy pl. egyszer-egyszer picit kisebb, vagy nagyobb a baba az átlagosnál (az az UH számítása szerint akár egy hét külünbség is lehet), ha általában tartósan stabil a fejlődése, akkor minden normális.

         


        Kérdés: 2010-02-04 21:47:48; Megválaszolva: 2010. február 04., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: