• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok.Tegnap voltam nőgyógyásznál és kiderült hogy terhes vagyok.Az orvos véleménye alapján 6 hetes.Utolsó menstruáció március 20-24ig tartott,de eltért a megszokott menstruációtól,és nem is görcsöltem,kevesebb napig is tartott.A kérdésem az lenne hogy mikor történhetett az az aktus amitől én most 6 hetes terhes vagyok?6 hétre visszamenőleg az a március 25.ei hét,akkor elött másfél 2 héttel lehetett az aktus amitől sikerült teherbeesnem???Válaszukat előre is köszönöm!!!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a Terhességi kor témában

        Kedves Hölgyem ! Amikor egy terhesség korát hetekben állapítjuk meg, akkor egy feltételezett utolsó rendes menseshez képest írjuk le a terhességi kort. A feltételezettet teherbeesés időpontja a feltételezett utolsó menses után kb. 2 héttel történt, és nem előtte. Tehát, amikor leírták, hogy 6 hetes terhes, előtte kb. 4 héttel eshetett teherbe. Természetesen a kontrollvizsgálat idején ismét megmérik a terhességet, és pontosíthatják a terhességi kort is. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2019. május 09., 14:35; Megválaszolva: 2019. május 14., 23:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: