• Utolsó menstruació

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szep napot! Teherbeeses előtt lehetséges hogy 1 héttel előbb jött meg a menstruaciom? Június 5 én majd június 23 körül újra. Előtte mindig 27 naposak voltak a ciklusok. Szeptember 20–án 12 hét 2 napos voltam. November 9en 20 hét 1 nap. Vagy az is lehetséges, hogy akkor már terhes voltam? Sokat valtoztattak a szülés időpontját. Remélem nem tévedhetnek több hetet a kora szülés vagy tulhordas miatt. ( június 17 és június 30 an volt aktusom) előre is köszönöm mihamarabbi válaszukat.!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a Terhességi kor témában

        Kedves Hölgyem! Önnek a korábban szabályos mensese éppen a terhesség előtt rendellenes formaban jelentkezett, igy nem érdemes ebből számolni. Kérdéses esetekben elő kell venni a korai ultrahangokat, amikor a terhességét megállapították, és a 12 hetes ultrahang leletet, és ezekből kell számolni. A terhességi kort ebből lehet számolni, ez alapján Ön július középen esett teherbe, akkor volt a fogantatás. A terhességi kort ezután már nem lehet változtatni, lehet kisebb vagy nagyobb egy magzat, az érettséget (ami Önt is foglalkoztatja), a korai leletekből lehet pontosan számolni. Ha elővesz egy naptárat, és a 12 hetes eredményből visszaszámolja a heteket, Ön is megbizonyosodhat a terhességi koráról. Ne hagyja, hogy folyamatosan módosítsák a korai terhességben megállapított terminust, ez valóban fontos. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes

        Kérdés: 2018. november 17., 10:16; Megválaszolva: 2018. november 26., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: