Terhesség

Tisztelt Doktornő! 26 hetes terhes vagyok, korábban diagnosztizált autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműkődésem van. Eddig 150 mg L-Thiroxin tabletát szedtem, ez volt a fentartóadag és a terhesség során ez idág nem kellett változtatni. A múlt heti vérvétel alkalmával a t3 t4 normál tartományban volt (megközelítőleg középértékek) azonban a TSH 0.08-ra csökkent. A kezelőorvos a gyógyszer adag azonali elhagyását javasolta és 1 hónap múlva kontroll. Egy másik orvos ezt drasztikus megvonásnak tartja, mert hormon utánpótlás nélkül hamar hormonhiányt is előidézhetünk, Ő az adag csökkentését javasolja és 2 hetente kontroll. Nagyon aggódom a magzat miatt. Tüneteim egyenlőre nincsenek. Mi lenne a helyes megoldás? Segitségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy kezelés témában

Kedves Kérdező!

Semmiképp se hagyja abba a gyógyszer szedését! Főleg, ha semmi pajzsmirigy túlműködésre utaló tünet- panasz nincs! Várandósságban előfordul, hogy a TSH alacsony, norm. FT4 és FT3 mellett! Folytassa a gyógyszer szedését a szokott dózisban!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. december 08., 11:00; Megválaszolva: 2014. december 09., 00:57
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom