Lehetek oxigénhiányos?

Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos kompresszióval, akkor lehetek oxigénhiányos? Az apgar értékem 6-9 volt, és a kórházi zárójelentésem semmi ilyesmit nem ír, csak, hogy az élesztés követően minden rendben volt, minden funkció normális volt. Neurológiaára vittek utána (ha jól tudom reflexeket nézni), de ott is mindig minden rendben volt. Nagyon félek ettől, ugyanis olvastam, hogy ez sok mindent okozhat (szorongásos zavar, skizofrénia), és nem szeretném, hogy a jövőben bármi ilyen kialakuljon nálam. Ön mit gondol, oxigénhiány volt, vagy csak normális mértékben? A zárójelentést csatoltam, hátha van benne valami, amit én nem értek. Köszönöm szíves válaszát!

Dr. Parrag Hanga válasza oxigénhiány témában

Tisztelt Hölgyem! Úgy gondolom, hogy az oxigénhiányos állapot miatt nem szükséges aggódnia, ugyanis az 5 perces Apgar érték már megfelelő volt, több kisbabával is megtörténhet, hogy egy elhúzódó szülés után az első életpercekben segítségre van szükségük. Természetesen ezután fontos az újszülött koponya ultrahang vizsgálata, ami Önnek is történt, negatív eredménnyel, illetve az újszülött fejlődésének a nyomonkövetése, ami önnél is megtörtént és mindent rendben találtak, így a későbbiekben sem kell tartani bármilyen szövődmény kialakulásától. Nagyon fontos a testi egészségünk mellett a lelki egészségünkre való odafigyelés is, ezért javasolnám, hogy olyan a mentális-pszichés jóllétről szóló írásokat olvasson, amik segíthetnek ezeknek a megőrzésében, amire mindannyiunknak szüksége van a kiegyensúlyozott élethez.

Megválaszolva: 2023. december 03.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Fojtogatás
Tisztelt Doktornő! Remélem tud segíteni valászt kapni! Köszönöm előre is! Sajnos egy elég kellemetlen élményen vagyok túl.. egy fojtogatásos traumán....
Öröklődhet?
A barátom 16 éves Lehetséges az, hogy kevesebb az oxigén a vérébe, mint másnak? van ilyen? és ez öröklődhet? és ez milyen tünetekkel jár? mert nekem már...
Oxigénhiány?
Tisztel Doktor Nő/Úr! Húgom 2 petéjű ikergyermekeit 8 hónaposan szülte meg. Egészségesen, komplikációk nélkül 10 perc különbséggel. A kislány 2400 grammal,...
Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Hatásos lehet ebben az esetben az...
Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már...