Hatásos lehet ebben az esetben az eseményutáni tabletta?

Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már negatív. Egyéb okból kifolyólag én 11.02-án délután 4-5 óra körül Escapelle eseményutáni tablettát vettem be. Ezek információk tudatában van esélyem még is a terhességre vagy a tablettát még kellő időben vettem be? Köszönöm előre is válaszát! Szép napot

Dr. Kiss György válasza Hatásos lehet ebben az esetben az esemény utáni tabletta? témában

Tisztelt Hölgyem ! A sürgősségi fogamzásgátlásban valóban nagy szerepe van az időfaktornak, de a leirtak alapján Ön még időben élt ezzel a lehetőséggel. A megtermékenyült petesejtnek idő kell, amig eléri a méhnyálkahártyát és elkezd beágyazódni. Az Escapelle pontosan ezt a beágyazódást gátolja meg. Az ovulaciós tesztek információ tartalma kb. 40%-ra tehető, igy kérem nyugodjon meg. Üdvözlettel: dr. Kiss.

Megválaszolva: 2023. november 06.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Fogamzásgátló tabletta pótlása
Tisztelt Doktor Úr! A helyzet a következő. Több, mint 4 éve szedem az Estelle fogamzásgátló gyógyszert. Október 14 szombaton kellett új levelet kezdenem...
Terhesség/dohányzás/szoptatás
Tisztelt Dr. Nő! Sajnos terhességem, és szoptatás alatt dohányoztam. Egy ideje nem tudok szoptatni, minimális a tejem. A baba tápszert kap. Sokszor...
Hasfeszülés terhességben
Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes probléma mentes terhesség esetén, mennyire normális a fizikai aktivitás közben jelentkező hasfeszülés? Gondolom ezt hívják...