• RH összeférhetetlenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor! Van egy 5 éves lányom és egy 2 éves fiam. Mindkettő az édesapja vércsoportját örökölte, tehát RH pozitív.Én RH negatív vagyok. Mindkét szülésem után megkaptam az Anti-D leoltást.Tervezzük a 3.babát.Kérdésem az lenne, hogy Őnála milyent veszélyt jelent ez, hogy Rh összeférhetetlenek vagyunk? Úgy tudom, hogy a többedik babánál van ennek jelentősége. Az is lehet, hogy Ő az én vércsoportomat örökölné, de mi van akkor ha nem? Veszélyben lesz? Tudom, hogy folyamatosan ellenőrzik a vért a terhesség alatt, de én így előre is aggódom.Válaszát nagyon köszönöm.Jutka.

        Dr. Pétervári László válasza a Rh témában

        Az Rh-negatívitás kb.10%-ban fordul elő. Akkor jelent problémát ha RH negatív anya magzata Rh pozitív és a vér keveredik.Ekkor ellenanyag termelés indul meg, ennek kivédésére adják az anti-D injekciót. Minél többedik a terhesség a lehetőség annál nagyobb, de a terhesség alatti ellenanyag ellenőrzés segíti a kialakulás megelőzését.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 04., 12:55; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: