• Aggódó hölgy.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!1992-ben kezdődött egy pánikbetegség nálam,amely olyan tüneteket produkált mint a félelem a betegségektől, néha szapora szívverés, halálfélelem, csak világosban való alvás, állandóan orvoshoz rohantam különboző vizsgálatokra, de hála istennek mindig negatív lett az eredmény! Voltam psihiaternél, írt gyógyszereket is, de attól még rosszabb lett, próbáltam magamat nyugtatni..de sajnos évekig eltartott..2005-ben elköltöztem közel a családomhoz, itt kicsit kezdtem jobban érezni magam mint addig még rám nem jöttek a szívritmus zavarok..rohantam orvoshoz, mivel már 3-dik napja tartott..vizsgálatok követték egymást és azt mondták idegi alapon van..akkor megint megnyugodtam és kicsit jobb lett az életem..de minden napom úgytelt el, hogy néztem a pulzusom, mértem a vérnyomásom..olvastam az orvosi cikkeket, és felhívtam az orvos barátaimat, hogy panaszkodjak, de ők megint megnyugtattak..és jött a jobbulás..de nem lettem teljesen jól..2 éve kezdődött, hátul a bal lapockámnál, a gerincem környékén éreztem olyan zsibbadást fájdalmat, sőt sokszor hajolásnál vagy egy rossz mozdulatnál annyira szúrt , hogy levegőt alig kaptam..ilyenkor a lányomat kértem meg, hogy maszírozza azt a területet, és bizonyos pontokat kitapintott ahol fájt de éreztem, hogy jobb kicsit azóta ez elkisért a mai napig..néha a karom, és a bal lábam is érzéketlen és zsibbad,,aztán megint jön a masszázs, és kicsit jobb..tavaly 2010 decemberében egyik nap hasmenéssel kezdődött estére már kb 20 -szor voltam vc-n hányinger volt de még nem hánytam..atr tudni kell, hogy kevés folyadékot ittam aznap mint álltalában...egyszer éreztem, hogy remeg a lábam..kimegy az erő belőlem és mindjárt elájulok, lefeküdtem, persze annyira megilyedek ilyenkor, hogy érzem a pulzusomon, felhívtuk az ügyeletet, elmondtam mi történt és mondták ez a hasmenéstől van, mertz nem ittam elég folyadékot..a következő nap már jött a hányás, borzalmas volt...alig ittam enni sem tudtam..hányingerem volt egyszerüen borzalmas..a hányás még 2 napig tartott de a hasmenés ősszesen 5 napig..kezdtem jobban lenni..de az ájjulás érzés majnem minden nap rám jött, elmentem ultrahangra karácsony előtt mert féltem valami nagy baj van, hasi ultrahang, minden renben, de találtak 1darab 1cm-es és 1darab 2cm-es epekövet..mondta a Doktornő, majd megkell műteni....teltek múltak a napok de a gyengeségem nem akart múlni februárban elmentem a kardiológiára komplett kivizsgálás, ekg, szívultrahang, terhelés, majd vérvétel, hála a jó istennek minden rendben volt ..a Doktornő aspirin protectet írt fel 100mg-ost..mivel 2 éve nem menstruálok, így sok mindent megelőzhetünk...örűltem, kicsit megnyugodtam jobban is éreztem magam...de sajnos a vérnyomás mérés , pulzusmérés nem maradt el állandóan magammal foglalkozom..a vérnyomásom álltalában 100/60 110/70 ezek az eredmények jellemzőek..a pulzus kb 60...valamikor 65..de mikor időváltozásvan felmegy 80-ra is..na ekkor megint bepánikolok...2 hónapja volt olyan, hogy a vérnyomásom 150/92-re is felment rohantam az ügyeletre..de megnyugtattak, hogy ez nem baj, és stresszelem magam!Napjainkban viszont megint ájulás érzéseim vannak, gyengeség jön rám..nagyon ég az arcom..egészen kipirulok olyankor, a vényomásom ma 120/70 volt..de félek kimenni az utcára nehogy elájjuljak, és a fűlzúgásom is kbb 1 hónapja megvan! Nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltek azzal, hogy elolvasták ezt a hosszú levelet! Kérem önöket, válaszoljanak..mi lehet ez az ájulás érzés fúlzúgás, gyengeség..van köze az epekőnek? a változó kornak? a pánikbetegségnek? vagy egyszerüen már így kell leélni az életem? levélírás közben is ég az arcom..és olyan gyengének érzem magam! Üdvözlettel és Tisztelettel! Kiss Lori

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, pánikbetegség témában

        Kedves Lori! Én az elsődleges problémának az Ön esetében a fokozott befelé figyelést látom. Nagyon sokat foglalkozik saját magával és a testi tüneteivel, ami sok esetben az egyébként ártalmatlan tünetek felerősödéséhez vezet. Ezek a tünetek lehetnek a kissé alacsony vérnyomásától, a változó kortól és még sok mástól is, de egyik sem tűnik veszélyesnek Önre nézve. A megoldás egy jó pszichológus lehet, aki a beszélgetéseik során megtanítja arra, hogyan külzdjön meg ezzel az aggodalmaskodással és hogyan alakítsa át a gondolkodását, ha jelentkeznének a rossz gondolatok.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 23., 11:58; Megválaszolva: 2011. július 25., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: