Szédülés MRI lelet

Kedves Doktor úr! 2 éve szédüléses panaszom.ami enyhe egyensúlyzavarral jár, imbolygó járással. Ebből 6 hónap tünetmentes voltam. Tavaly nyáron. Számtalan vizsgálaton voltam már. Koponya CT és MRI, Otoneurológia, Nyaki gerinc. 1,5 évig folyamatosan szedtem pánikrohamra esténként Xanaxot. Maximum 0,75 mg-ot. E hónap 12-én teljesen megvontam magamtól, de sajnos a szédülés még mindig fennáll. Sőt tegnap és ma ájulás közeli élményem volt, ami nagyon rémisztő volt. Homályos látás is párosul mellé kb 3 hónapja. Nem folyamatos. Kérdésem a következő. Lehetséges, hogy agykárosodást okozott a gyógyszer szedése? És ezt esetleg az MRI felvétel kimutatja e vagy rejtve marad? Csatolnám az MRI leletemet ami 2020.07.26.készült. Sajnos COPD is van ami kezdetleges stádiumban van. Tüdőgyógyászom szerint ettől nem lehet a szédülés. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Szabó Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szorongás, hipochindria témában

Kedves Kérdező!

A lelet érdemi eltérést nem mutat. A szédüléses panaszok nagy része előbb-utóbb pszichés szövődményekkel jár a kiváltó októl függetlenül és hangulatjavító kezelés (antidepresszáns) ezen tud segíteni. Maga a pánikbetegség is okozhat önmagában szédülést. Gyógyszer szedése nem okozhat agykárosodást (hisz akkor nem is lehetne forgalomba hozni) . A szédülésekről bővebben erről itt olvashat: https: //www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/235/a-szedules-tipusai

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. november 23., 12:28; Megválaszolva: 2020. november 23., 14:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
PÁNIKBETEGSÉG?
TAVALY TAVASZAL VOLT EGY NAGYOBB LELKI MEGRÁZKODTATÁSOM,AZÓTA SOKSZOR MOSTANÁBAN NAPONTA TÖBBSZÖR IS REMEGÉS JÖN RÁM.ELSŐNEK CSAK GYOMOR IDEGRA...
Szorongás?
Üdvözlöm! Egy olyan problémam van, hogy kb másfél éve izomrángásaim vannak testszerte. Mostanában kicsit sűrűbben mint eddig, a lényeg, hogy van...
Megnyugvás végre?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hete írtam Önnek, hogy ALS-től tartok. Elmentem neurológushoz, aki fizikális vizsgálat után nem talált semmit, de azt...
Milyen betegség ez?
Tisztelt Doktornő! Tanácsára, véleményére lennék kíváncsi. 30 éves férfi vagyok, elég régóta hipochonder. Pánikbetegségem is van, ezek igen...
Mit csináljak ha 2-3 percenként...
Elfelejtek 2-3 percenként venni levegőt és csak fura módon akkor veszem észre mikor már nagyon zsibbad a tüdőm és szédülök! A héten 3-szor...