pánik/gyógyszer

Kedves Doktornő, Évekkel korábban többször volt pánikrohamom, amire 0,25-ös Frontint kaptam. Rohamok elmúltak, gyógyszert letettem, pár elkerülő "manőver" megmaradt, de nem volt gond. Az elmúlt lezárásos időszak végeztével azt vettem észre, hogy egyre több helyen, nem érzem magam konfortosan(agorofóbia?) Konkrétan pánikroham nem volt, legalábbis erős, de egyre erősödött a diszkomfort(hasmenés, remegés, szédülés, izzadás) érzés, és a tipikus "innen menekülni kell" érzés. Otthon, munkában, edzésen nincs ilyen gond, hisz ezek napi rutinok. De minden más egyre inkább zavaró. Most elkezdtem ismét a 0,25-ös -Frontint. Ketté töröm és két részletben veszem be. A kérdésem az, hogy szedhetem-e mellé, a következő táplálékkiegészítőket: GABA (Gamma-amino-vajsav) 750 mg kapszula és 5 HTP 50 mg - (5-Hidroxi-triptofán) kapszula. Pszichoterápiás kezelést remélhetőleg hamarosan el tudom kezdeni, viszont addig is szeretném élni az életet. Válaszát, minden esetleges javaslatát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

A két készítmény közül a GABA kapszula szedését nem javaslom, mert az a Frontinnal megegyező támadáspontú. Az % HTP a szerotonerg rendszerre hat, úgyhogy azzal nem lehet interakció.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. július 30., 07:58; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alkalmankénti Frontin szedése
Kedves Doktornő! Pszichoterápiát kezdtem el egy pszichiáter-pszichológussal, és a következő kérdésem lenne: Ő generalizált szorongást...
Felelem
Üdv! 38 eves vagyok egesz életemben küzdok a panikkal felelemmel szorongassal kisebb nagyobb mdhsuskitadokkal. Most ugy erzem megint ramtelepedett....
Szorongás? Kell gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! 26 éves nő vagyok, januárban fejeztem be a jogi egyetemet, ami eléggé megviselt. Már gyermek korom óra félek az idegenekkel...
Hipochonder vagyok?
Tisztelt doktor Úr/Nő Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy munkahelyen elmentem WC-re és én mindig vigyázok mindenre nem ültem rá a WC papírt...
Magne B6 pszhiiáteriai gyógyszerek...
Jó estét kívánok. Olyan kérdésem lenne hogy egyedülálló anya vagyok iker kislányokkal. (4évesek) . Gyesen vagyok, viszem a háztartást, egyedül...