• Dilemma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő! Tavaly ősszel több vizsgálat után pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, amire Frintin 0,25 ot kaptam. Először nap fél-fél-egyész adagban, majd 3x1-et. Azóta az adoagot csökkentettem, először 2x1-re, majd fél- egészre, ( ami jó volt), majd este 1 szemre. Ezután pár napra megint előjött a pánik rosszulét. Most ismét fél reggel-egész este adagot szedek. Kérdésem azzal lenne kapcsolatos, hogy babavárás alatt szedhető e ez az adag? Mert bár első terhességem alatt nem szedtem semmit, még fájdalomcsillapítót sem, de a jelek szerint most szükségem van a gyógyszerre. Már nagyon szeretnénk kistestvért, de bizonytalan vagyok. Egyik helyen azt olvason nem szedhető, máshol pedig azt, hogy ez kis mennyiség, nem okozhat fejlődési rendellenességet, és késöbb megjelenő betegségekért sem felel. Ön mit gondol, a gyógyszer szedése melett vállalhatunk biztonsággal babát? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, szorongásoldó témában

        Kedves Kérdező! Szorongásoldókat nem szerencsés szedni terhesség alatt, mert a központi idegrendszerre hatva nyugtatnak, altatnak. Ugyanezt a hatást nem csak az Ön, de a magzata agyára is kifejtik, így kezdetben megzavarhatják az agy fejlődését, később pedig a baba ugyanúgy hozzászokik a gyógyszerhez, mitn Ön, és a születés után megvonási tünetei lehetnek. Ezért szoktuk azt mondani, hogy nem javasolt szedni ezeket a szereket várandósság alatt. Vannak azonban olyan esetek, mint az öné is, amikor a betegség tünetei nagyobb kárt tesznek az anyában, mint a várható gyógyszermellékhatás. Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy minimális gyógyszeradag mellett vállalható a terhesség, mert valószínűleg ennyi gyógyszertől nem lesz baja a kicsinek, az anya viszont nyugodtan ki tudja hordani a terhességet. A jó anya-gyermek kapcsolat többet ér, mint egy kevéske gyógyszertől való félelem.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 07., 10:23; Megválaszolva: 2011. július 08., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés