Vajon ez már betegség?

Fiatal átlagos lány vagyok, dolgozok rendesen, tanulok és élem az életem, viszont mostanában bizonyos félelem vagy talán szorongás övezi a mindennapjaim. Félek vezetni, pedig semmi sem történt; félek az emberektől de félek egyedül is. Félek, h kirabolnak, elrabolnak vagy a családom, félek olyan helyeken ahol sok ember van, boltokban, utcán stb. De lehet, hogy csak félős lettem, vicces de már azon gondolkoztam, hogy kalapáccsal a párnám alatt alszom, először késre gondoltam, de rájöttem, hogy véletlen talán meg is vághatom magam az éjszaka, de egyből beugrott a kalapács! vicces mi?! persze azért nincs a párnám alatt egyik sem, de lehet nyugodtabb lennék! Vajon ez már betegség, vagy legalább attól nem kell tartanom, hogy beteg vagyok?! Pam21

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza Szorongás témában

Kedves Kérdező!

Ne nevezzük ezt betegségnek, inkább hívjuk fokozott belső lelki feszültségnek, amivel viszont igenis foglalkoznod kell. Ez a fokozott lelki feszültség jelenik meg a félelmeidben, szorongásban. Biztosan észrevetted már, hogy amikor rossz hangulatban vagyunk, semmi sem jó, amikor meg jó hangulatban vagyunk, minden szuper. Így van ez a szorongással, feszültséggel is. Amikor feszültek vagyunk, könnyebben lesz valami félelmetes, még olyasvalami is, amitől korábban nem féltünk, vagy nem félnénk, amikor harmóniában vagyunk önmagunkkal. Első lépésként próbáld megtalálni, vajon az elmúlt időszakban mi az, amitől ez a fokozott belső lelki feszültség táplálkozik. Okozhatja ezt bármilyen nagyobb változás az életedben, nem is kell ennek feltétlenül rossz eseménynek lennie. Továbbá azt javaslom, keress fel egy pszichológust, aki tud neked segíteni abban, hogy megtaláljátok ezen feszültségek gyökerét, és kidolgozzátok közösen a megoldást arra, hogyan lehet csökkenteni a félelmeket, végül megszabadulni tőlük. Érdemes ezzel még idejében elkezdened foglalkozni, mielőtt esetleg növekednének ezek a félelmek, és betegséghez vezetnének! Amennyiben pszichológusi tanácsadás mellett döntesz, abban is tudok segíteni, hogy a lakóhelyedhez közel találjunk megfelelő szakembert!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. január 19., 13:59; Megválaszolva: 2011. január 22., 10:36
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?