Mitől magas állandóan a pulzus szám?

Két vagy három hete rendszeresen mérem a vérnyomásomat és felkeléskor is mindig 90 -100 között van Mi okozza ezt? Pajzsmirigy alul működésem van ez befolyásolhatja e? A másik kérdésem 7es a koleszterin szintem kell e gyógyszert szedni? A házi orvosom akart fel írni de én azt mondtam hogy inkább gyógy teát iszom mert annak nincs mellék hatása. Mi erről a doktor nőnek vagy úrnak a véleménye? Várom válaszukat.Előre is köszönöm.

Dr. Pataky Nóra válasza koleszterin témában

A magas pulzusszám hátterében lehet túlzott koffeinfogyasztás, szívbetegségek, fertőzéses megbetegedések, gyógyszerek, pajzsmirigy túlműködés. Ha önnek pajzsmirigy alulműködése van kérdésem hogy szed-e rá gyógyszert, ugyanis a levothyroxin tabletta szedése is okozhat ilyen panaszokat. Javaslom keresse fel háziorvosát, vagy belgyógyászát. Magas koleszterin szintet is előidézhet a pajzsmirigy alulműködése. A koleszterinszint csökkentő tabletta szedése a kül. szív-érrendszeri rizikótényezőktől függ (életkor, dohányzás, társbetegségek, vérnyomás) A jelenlegi ajánlás szerint is a kis rizikójú egyénekben is a cél érték: 6, 5 mmol/l>.

Javaslom a diétát, rendszeres testmozgást majd koleszterin kontroll vizsgálatát!

Kérdés: 2011. március 18., 21:57 ;Megválaszolva: 2011. március 23., 13:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mi okozza a magas koleszterint?...
38 éves 164 cm és 55 kg vagyok, a koleszterin szintem 5, 36 (HDL: 1, 76, LDL: 3, 33) Eddig azt hittem, hogy túlsúlyosnak kell lenni a magas...
Szedjem- neszedjem
Az Ön javaslatára lehagytam a koleszterin gyógyszert szedését. Kontroll vizsgálat eredménye a GOT 23 GPT 30 GGT 57 a összkoleszterin 6, 8 hugysav...
Koleszterin és mellékhatások
Sajnos a koleszterin szintem 8-as, amit semmilyen alternatív gyógymóddal nem tudok lejjebb szorítani. A gyógyszeres kezelést abba kellett hagynom, mert...
Érelmeszesedési aggályok
Tisztelt Orvosunk! Az érelmeszesedés jelei mutatkoznak nálam és nagyobb a triglicerin szintem is a normálisnál. Megkérem irja meg mit tudok tenni a...
Egésséges táplálkozás
Kedves Doktornő, Doktorúr Szeretnék egy konkrét listát kérni azokrol az ételekről amelyek koleszterincsökkentök.Ugyanis magas a koleszterinem és...